afisa[2]

23 Φεβρουαρίου 2007. Ο δραστήριος Saul Klein ανακοινώνει από το blog του πως την επόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται διαθέσιμος σε ένα Starbucks του κεντρικού Λονδίνου, για όποιον ενδιαφέρεται να τον συναντήσει.

Ας καθιερώσουμε στο εξής ένα σταθερό σημείο ανοικτών και περιοδικών συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών, επενδυτών ή και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, σε ένα εντελώς ανεπίσημο περιβάλλον‘, προτείνει.

Απλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, υψηλές προδιαγραφές ή μεγάλες προσδοκίες. Ας τα πούμε, από κοντά.

Η πρώτη συνάντηση αποδείχθηκε επιτυχής. Περίπου 75 άτομα συμβατών, περί start-up, ενδιαφερόντων συγκεντρώθηκαν, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες, business cards και cocktails. ‘Δουλεύει, και είναι fun. Ας το ξανακάνουμε. Και ας διαδώσουμε το concept.’ To Open Coffee Club ήταν γεγονός.

6 μήνες μετά, η ιδέα έχει διαδοθεί σε 66 πόλεις, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Από το Κέιπ Τάουν ως το Ελσίνκι και από το Σίδνεϋ ως το Βανκούβερ, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφοι, venture capitalists και developers, νέοι επιχειρηματίες και πεπειραμένοι PRs, όλοι μαζί απολαμβάνουν τη δυνατότητα του chatting, σε ένα social network που πρωτίστως δημιουργήθηκε για να είναι real-world.

Μεταξύ της πληθώρας αντίστοιχων γεγονότων που υλοποιούνται στο εξωτερικό, θεωρήσαμε το Open Coffee ως τη βέλτιστη επιλογή για τη φιλοξενία της ελληνικής κοινότητας των start-up. Αν μη τι άλλο, το brand είναι απόλυτα συμβατό με το ελληνικό ταπεραμέντο, προσιτό και άμεσο.

Η τοπική μας  εκδοχή των συναντήσεων αφομοιώνει πλήρως τα τυπικά και απόλυτα επιθυμητά χαρακτηριστικά της μητρικής ιδέας. . Το τίμημα εισόδου είναι στον χώρο των διαλέξεων μηδενικό , στο café 1 ευρώ απλά για να καλύψει τα έξοδα του εκαστοτε καταστήματος Η πρόσκληση ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, η γραβάτα μη υποχρεωτική, μάλλον απευκταία. Επιπλέον, πρόκειται να επιχειρηθεί η διάνθιση του βασικού concept, με σκοπό την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των επιδιώξεων του Open Coffee Club Greece.

Σε κάθε εκδήλωση  πρόκειται να προσπαθήσουμε  να καλυφθει  θεματολογία που αφορά τις ελληνικές start-up, για παράδειγμα παρουσίαση και κριτική θεώρηση νέων ή και παλαιότερων προσπαθειών από το ελληνικό διαδίκτυο, θέματα χρηματοδότησης και καλλιέργεια ικανοτήτων του νέου επιχειρηματία, βέλτιστες πρακτικές και εξελίξεις στο χώρο. Επίσης να καλύψουμε επαρκώς και όχι μόνο επειδή είναι της μόδας και εύηχα,  θέματα καινοτομίας και  εξωστρέφειας , την χρήση της τεχνολογίας στην τέχνη και την εκπαίδευση αλλά και του όμορφου και ελπιδοφόρου τόπου μας .

Ελάτε λοιπόν να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας προσπάθεια το Σάββατο 8 Μάρτιου στις 10 το πρωί στην συνεδριακή αίθουσα του επιμελητήριου (25ης Μαρτίου & Πανός 21 Τρίπολη)  και στη συνέχεια να γνωριστούμε μεταξύ μας αλλά και με τους ομιλητές μας στο HALL CAFÉ (Δεληγιάννη 4)