ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βόρεια Κυνουρία: Ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης λόγω αντιπυρικής περιόδου

Μαϊος 14, 2021 0
Βόρεια Κυνουρία: Ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης λόγω αντιπυρικής περιόδου
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ενόψει της θερινής περιόδου επισημαίνει στους δημότες την βάσει νόμου, (Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012 και άρθρο 94 Ν.
3852/2010), αλλά και αναγκαία υποχρέωσή τους για λήψη μέτρων πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας.

Ο Δήμος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του εκτελεί εργασίες καθαρισμού της αυτοφυούς  βλάστησης,   εκατέρωθεν των κύριων οδικών αξόνων που διέρχονται εντός των οικισμών του, σε κοινόχρηστους χώρους και λοιπούς ακάλυπτους χώρους ευθύνης του.

Παράλληλα και μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων,  που βρίσκονται εντός των ορίων οικισμών καθώς και σε απόσταση 100μ από τα όριά τους,  θα πρέπει να προβαίνουν στις  προβλεπόμενες ενέργειες κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά τους.

Αν οι υπόχρεοι  δεν προχωρήσουν  στον  καθαρισμό  οι υπηρεσίες του Δήμου εκτελούν τις ανωτέρω εργασίες, αλλά παράλληλα στον υπόχρεο επιβάλλονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις τόσο διοικητικές (καταλογισμός της δαπάνης καθαρισμού και  πρόστιμο) όσο και ποινικές κυρώσεις από την πυροσβεστική υπηρεσία.  

Κάθε δημότης  μπορεί να συμβάλει  στην λήψη αποτελεσματικών μέτρων  για την μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς  αλλά και να λάβει περεταίρω ενημέρωση για το θέμα  καλώντας στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στον  τηλεφωνικό αριθμό  2755360176.   

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 

Κατσής Δημήτριος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr