Τρίπολη | Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου για την διέλευση του απορριμματοφόρου από τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως

Ιουλίου 21, 2021 0

Πριν λίγες ημέρες όπως είχαμε αναφέρει και σε άρθρο μας (δείτε εδώ), είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο απορριμματοφόρο να περνά από τον πεζόδρομο στην Εθνικής Αντιστάσεως, χωρίς να πρέπει να συλλέξει σκουπίδια με αποτέλεσμα να προκαλέσει την ατίδραση των πολιτών που κάθονταν σε παρακείμενα καφέ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης τον κ. Γιώργο Λαγό στον οποίο απευθύναμε κάποια εύλογα ερωτήματα, σχετικά με το θέμα αυτό.

Σε ερώτησή μας, για ποιον λόγο το απορριμματοφόρο διασχίζει τον πεζόδρομο ενώ δεν συλλέγει απορρίμματα στον δρόμο αυτό, ο κ. Λαγός μας απάντησε ότι αυτό επιτρέπεται καθώς τα οχήματα του Δήμου έχουν 24ωρη άδεια και μπορούν να περνούν από όπου θέλουν. Επιπλέον, σύμφωνα με το δρομολόγιο και λόγω του μεγέθους του το όχημα δεν μπορεί να φύγει από την περιοχή αυτή από άλλο δρόμο.

Επίσης, για το ενδεχόμενο ατυχήματος κατά τη διέλευση του απορριμματοφόρου από τον πεζόδρομο, ο κ. Λαγός σημείωσε ότι την ευθύνη την έχει ο οδηγός και όλα γίνονται πολύ προσεκτικά.


Αναδείξαμε το συγκεκριμένο θέμα μετά από παράπονα πολιτών, γιατί η κίνηση του μεγάλου απορριμματοφόρου του Δήμου στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, δημιουργεί αναστάτωση στους επιχειρηματίες και τους πελάτες των καταστημάτων που βρίσκονται εκεί ενώ δεν είναι ωραία εικόνα για τους επισκέπτες της πόλης.

Επιπλέον, το μεγάλο και βαρύ όχημα επιβαρύνει και το πλακόστρωτο του δρόμου μαζί με τα οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων, που διασχίζουν καθημερινά τον συγκεκριμένο δρόμο. Μια λύση θα ήταν να χρησιμοποιηθεί μικρότερο όχημα για τη συγκεκριμένη διαδρομή που δεν θα χρειαζόταν να περνά από τον πεζόδρομο. 

Last modified on 21 Ιουλίου 2021 %14:%Ιουλ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr