Σύσκεψη για τον σχεδιασμό έργων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης

Σεπτεμβρίου 10, 2021 0
Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στους Χράνους για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων στις περιοχές του Δήμου μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ Μανώλη Σκαντζού, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου, του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου, του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Μανιάτη, του Προέδρου της Αρκαδία ΑΕ κ. Παναγιώτη Μπούρα και των Προέδρων των πυρόπληκτων κοινοτήτων.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για τις δράσεις που σχεδιάζονται, όπως και για την πάνω από 2.000.000 ευρώ πίστωση που θα διατεθεί από την Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για έργα υποδομής.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές ζημιές στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα άρδευσης, αγροτικοί δρόμοι), οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν. Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης τόνισε ότι εάν δεν γίνει το επιχειρηματικό πάρκο στην Μεγαλόπολη δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή. Εάν δεν υπήρχε Μεγαλόπολη δεν θα υπήρχε απολιγνιτοποίηση. Η καρδιά είναι η Μεγαλόπολη ανέφερε και ζήτησε την υποστήριξη της περιφέρειας για την μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο.

Κλείνοντας χαρακτήρισε ως μία θετική εξέλιξη με προοπτική για τον Δήμο μας, τον σχεδιασμό για τη δημιουργία της εκθεσιακής αντέννας της ΔΕΘ-Helexpo AE στη Μεγαλόπολη.

Κάτοικοι των πληττόμενων περιοχών κατέθεσαν τις προτάσεις τους ως προς τις κατευθύνσεις τις οποίες εκτιμούν ότι πρέπει να κινηθούν οι εν λόγω παρεμβάσεις.

Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε ότι η πιο πάνω πίστωση αφορά στις πρώτες παρεμβάσεις που θα γίνουν, καθώς θα ακολουθήσουν πιστώσεις που θα διατεθούν κεντρικά, στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.

Εκ του Δήμου

Last modified on 10 Σεπτεμβρίου 2021 %13:%Σεπ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr