Η παρουσίαση του βιβλίου ''το 1821 ως Επανάσταση'' στην Τρίπολη (pics - vid)

Σεπτεμβρίου 20, 2021 0

Στον χώρο του Μεγάλου Καφενείου στην Τρίπολη, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Παπανικολοπούλου με τίτλο ''το 1821 ως Επανάσταση'' το απόγευμα της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε από το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών και τις εκδόσεις ΈΝΑ.

Αρχικά, η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Γαλανιάδη Εύα, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και είπε λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου. 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κ. Βασίλης Καρδάσης, Καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο οποίος μίλησε για τα σημαντικότερα μέρη του βιβλίου κάνοντας συζήτηση με το κοινό με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων.

Στην συζήτηση συμμετείχε επίσης και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Δημήτρης Παπανικολόπουλος, εξηγώντας αποσπάσματα του βιβλίου ενώ, απάντησε και σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Το βιβλίο, εστιάζει στις ευκαιρίες που εκμεταλλεύτηκαν οι επαναστάτες, στις απειλές που τους κινητοποιούσαν, στις ταυτοτικές παραμέτρους της δράσης τους, στο λόγο και τα συναισθήματά τους, στην οργάνωση και την ηγεσία τους, στους πόρους και το ρεπερτόριο δράσης που χρησιμοποίησαν. Όλες αυτές οι μεταβλητές θεωρούνται εξίσου σημαντικές, παρόλο που αναφέρονται σε διαφορετικά επίπεδα δράσης, καθώς, αν κάτι από όλα αυτά έλειπε, είναι εξόχως αμφίβολο αν θα ήταν δυνατό να στεφθεί ο Αγώνας με επιτυχία.

Last modified on 20 Σεπτεμβρίου 2021 %20:%Σεπ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr