Ας θυμηθούμε το χορόδραμα της Άλωσης της Τριπολιτσάς το 2018 (vid)

Σεπτεμβρίου 23, 2021 0

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το Θεατρικό Δρώμενο για την 197η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, η ιστορία ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας σε ένα θεατρικό δρώμενο που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους. Ύμνος και τιμή στους ηρωικούς αγωνιστές της Άλωσης, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Αρτέμιδος Ιγνατίου και μουσική Θεόδωρου Λεμπέση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο δρώμενο και επιμέλεια κειμένων αφήγησης Γιώργου Πραχαλιά, που απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ιστορικό γεγονός μέσα σε έντονο κλίμα ενθουσιασμού, όχι μόνο για το ζωντάνεμα της ιστορίας αλλά κυρίως για την εθελοντική προσπάθεια και συμμετοχή μικρών και μεγάλων, που συνεργάστηκαν αρμονικά και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο τότε Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είχε αναφέρει: 

«Μέγαν και συνταρακτικόν γεγονός η άλωσις της Τριπολιτσάς...

Γεγονός που δεν απασχόλησε μόνο την Ιστορία και όσους απομνημόνευσαν τον αγώνα, αλλά συγκίνησε και συνεχίζει να συγκινεί βαθύτατα την ψυχή ενός ολόκληρου λαού.
Θεμέλιον και ύψιστον κραταίωμα της Επαναστάσεως όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η Άλωση της Τριπολιτσάς επέβαλε και στερέωσε των αγώνα στη συνείδηση όλων των επαναστατημένων Ελλήνων και έδωσε το έναυσμα για την ενθουσιώδη κατάκτηση της Ελευθερίας.

Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί την 197η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, την κορυφαία αυτή στιγμή της ιστορίας μας, με το σεβασμό και τη μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει».

Θεατρικό Δρώμενο 

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Άρτεμις Ιγνατίου

Μουσική Σύνθεση: Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Επιστημονικός Συνεργάτης: Γιώργος Θ. Πραχαλιάς

Βοηθοί Χορογράφου: Αφροδίτη Βερβενιώτη, Ευγενία Σιγαλού

Ηχογράφηση μουσικής: Νίκος Παπαδόπουλος, studio Sound Flakes

ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ Λύκειο Ελληνίδων Τριπόλεως, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης, Χορευτικό Συγκρότημα «Αρκαδιανή» Πολιτιστική Κληρονομιά, Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία» Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Μωραΐτες», Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα»

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Θεατρική Ομάδα Τρίπολης

1ο και 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης και φιλοξενούμενοι πρόσκοποι και ανιχνευτές της Πελοποννήσου

Last modified on 23 Σεπτεμβρίου 2021 %15:%Σεπ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr