Κλείνει το κατάστημα της Τράπεζας Eurobank στην Μεγαλόπολη

Ιανουαρίου 15, 2022 0
Κλείνει το κατάστημα της Τράπεζας Eurobank στην Μεγαλόπολη
Η διοίκηση της Eurobank εκτιμά ότι το σημερινό μέγεθος του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας (300 καταστήματα) είναι πολύ μεγάλο και σε πολλές περιπτώσεις αχρείαστο.

Οπότε έχει παρθεί η απόφαση να κλείσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 25 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Ένα από τα 25 αυτά καταστήματα είναι και της Μεγαλόπολης, το οποίο όμως τα οικονομικά του στοιχεία δεν δικαιολογούν το κλείσιμο του.

Η απόφαση λοιπόν έχει παρθεί, έχει ανακοινωθεί στους εργαζόμενους και θεωρείται δεδομένη.

Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι μια τόσο μεγάλη τράπεζα όπως η Eurobank, κάτι βλέπει και αποφασίζει να κλείσει το κατάστημα της στην Μεγαλόπολη, ενδεχομένως κάτι που εμείς εδώ ακόμα δεν θέλουμε να δούμε….

Την έντονη διαφωνία του με την απόφαση της Eurobank να κλείσει 25 καταστήματα της τράπεζας εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων Τραπεζικής Επιχείρησης Eurobank με ανακοίνωσή του.

Το σωματείο κάνει λόγο για απόφαση που ελήφθη «πρόχειρα και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή αιφνιδιαστικά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου:

Μετά από ενημέρωση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού πληροφορηθήκαμε ότι η Τράπεζα απεφάσισε το 3ο κατά σειρά κλείσιμο άλλων 25 καταστημάτων της (σύνολο 76 με όσα προηγήθηκαν) πάρα το γεγονός ότι:

1. Παραμένει από τις συστημικές Τράπεζες αυτή με το μικρότερο Δίκτυο καταστημάτων.

2. Πρόσφατα ολοκλήρωσε αντίστοιχο project και έκλεισε το Β’ εξάμηνο του 2020, άλλα 25 καταστήματα (είχε προηγηθεί το κλείσιμο 26 κατ/των).

3. Θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή σε πολλές τοπικές κοινωνίες που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των καταστημάτων, αλλά θα τεθούν και εκτός Eurobank πολλοί πελάτες και συναλλασσόμενοι.

4. Έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέση του retail, όπως διατυπώνεται στην ανακοίνωσή μας Νο 210/25-05-2021: «Τα υποκαταστήματα παραμένουν, λιγότερο ως κόμβοι συναλλαγών, περισσότερο ως κόμβοι παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και ως σημεία επαφής με την τοπική κοινωνία όπου όχι μόνο δεν αποθαρρύνουμε αλλά αντίθετα επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων πελατών».

5. Θα υπάρξει και αναταραχή στην προσωπική, οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή αρκετών συναδέλφων που υπηρετούν σε κάποια από αυτά τα καταστήματα, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η υπηρεσιακή τους αρτιότητα και αφοσίωση.

6. Εύλογες είναι οι αρνητικές εντυπώσεις και αναμενόμενες οι αντιδράσεις του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος στην Τράπεζα και στον Κλάδο, αλλά και στην Κοινή Γνώμη από μια απόφαση που πάρθηκε πρόχειρα, χωρίς διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή α ι φ ν ι δ ι α σ τ ι κ ά !!! Έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι η συνεκτίμηση των θέσεων του Σωματείου έχει οδηγήσει στην ομαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση τέτοιων εγχειρημάτων.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr