Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ΜμΕ

Ιανουαρίου 24, 2022 0
Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ΜμΕ
Σε μία ξεχωριστή υβριδική εκδήλωση σε αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη (19/1), τα αποτελέσματα της Μελέτης που έκανε το Πανεπιστήμιο Πειραιά για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με θέμα: «Οι επιπτώσεις της Πανδημίας Covid-19 στην επιχειρηματική…

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ.

Γιάννης Τρουπής, που κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνομίλησε με τους κύριους ομιλητές και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Ελλάδος προκειμένου να βρεθούν λύσεις από κοινού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στις ΜμΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρύτανης του ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Άγγελος Κότιος, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του ΕΕΑ, κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός ενώ την εισαγωγή για την παρουσίαση της Μελέτης έκανε ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης του ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Γρηγόρης Χονδροκούκης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε σε βασικά συμπεράσματα της Μελέτης και εστίασε στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλά και στον κομβικό ρόλο των τεχνολογικών εργαλείων στο σύγχρονο επιχειρείν, κάτι που φαίνεται και από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. «Η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα νέο ψηφιακό δίκτυο, παράγοντας που είναι καθοριστικός για να ανταποκριθούν αυτού του είδους οι επιχειρήσεις στον αυξημένο ανταγωνισμό και για να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε μεγαλύτερες αγορές. Και βέβαια να εφαρμοστούν με μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας νέες καινοτόμες προτάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ενώ αναφερόμενος στον τρόπο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και των ανατιμήσεων, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, οι οποίες στοχεύουν στη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων. «Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να φτάσουν παντού», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Μελέτης και τις εισηγήσεις των ομιλητών.

  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr