Αστέρας: Τα "έχασε" στο 2ο ημίχρονο και ηττήθηκε με 2-3 από τον Ιωνικό

Φεβρουαρίου 12, 2022 0

Ο Ιωνικός μέσα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» έκανε άλμα παραμονής. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού αν και βρέθηκε στο 6’ πίσω στο σκορ και στο πρώτο τέταρτο ήταν εκτός…αγώνα, κατάφερε στην επανάληψη να φέρει…τούμπα τον αγώνα και να πάρει μια τεράστια νίκη με 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης που μετρούσε πέντε σερί νίκες μέσα στο 2022!

Το κερδισμένο πέναλτι και η αποβολή του Καστάνιο η φάση που άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Νικαιώτες δεν…κάθισαν στο 1-1 και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, κυνήγησε τη νίκη και την πήρε με ηγέτη και σκόρερ τον φανταστικό Άοσμαν αλλά και τον Λενίς.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο πρώτο τέταρτο είχε το γκολ (6’) με τον Καπίγια (πρώτο τέρμα με τη φανέλα του Αστέρα μετά τον Δεκέμβριο του 2019 και το 5-0 επί της Ξάνθης) ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς αλλά είναι καλά στην υγεία του, πατάει καλά και σκόραρε κόντρα στον Ιωνικό. Μάλιστα στο 12’ θα μπορούσε να κάνει και το 2-0 αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Ο Ιωνικός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, είχε θέματα στα άκρα και στα ανεβάσματα των ακραίων μπακ του Αστέρα αλλά αφού γλίτωσε το 2-0, πήρε μέτρα και προς το τέλος του πρώτου μέρους δημιούργησε τις προϋποθέσεις, με τον Αστέρα να περιμένει, να έχει οργανωθεί αμυντικά και να περιμένει να…χτυπήσει σε κάποια κόντρα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον Αστέρα να μην έχει την ίδια επιθετικότητα και τον Ιωνικό να ψάχνει τη δική του καλή στιγμή που θα άλλαζε το ματς. Τελικά αυτή ήρθε στο 58’ όταν ο Λένις έφυγε «σφαίρα» στην κόντρα μετά την πάσα του Άοσμαν. Μπήκε στην περιοχή πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι, ωστόσο ο Καστάνιο τον έσπρωξε καθαρά.

Ο Κουμπαράκης ειδοποιήθηκε από τον Τζήλο, είδε τη φάση και σωστά έδωσε το πέναλτι ενώ απέβαλε και τον κεντρικό αμυντικό του Αστέρα. Ο Άοσμαν στο 63’ έκανε το 1-1 και πριν καλά-καλά οι Αρκάδες καταλάβουν τι έχει συμβεί, ο Σύριος άσος με μαγική ασίστ έβγαλε τον Λένις απέναντι στον Τσιφτσή.

Ο εξτρέμ του Ιωνικού τον απέφυγε και πλάσαρε σε κενή εστία, γράφοντας το 1-2 στο 67’ παρά την προσπάθεια του Χριστόπουλου να απομακρύνει. Σε λιγότερο από δέκα λεπτά – μαζί με τις καθυστερήσεις για να δει τη φάση του πέναλτι ο Κουμπαράκης – ο Ιωνικός έφερε τούμπα τον αγώνα με πρωταγωνιστές τους Άοσμαν, Λένις!

Στους πανηγυρισμούς του δεύτερου γκολ, ο Ματσούκας δέχθηκε ένα μπουκάλι στο κεφάλι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Λίγα λεπτά μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Μετά το 80’ ο Αστέρας βγήκε μπροστά αν και έπαιζε με δέκα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και στο 89’ είχε το δοκάρι με τον Κρέσπι για να πάρει τον πόντο. Ο Μάναλης στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων...κλείδωσε τη νίκη για τον Ιωνικό (1-3), με τον Κρέσπι στο 100' (!) να διαμορφώνει το τελικό 2-3.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-3

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Σκόρερ: 6’ Καπίγια, 100' Κρέσπι – 63’ Άοσμαν (πέναλτι), 67’ Λένις, 98' Μάμαλης

Κίτρινες: Κιάκος, Σονί, Βαφέας

Κόκκινη: Καστάνιο

Οι συνθέσεις…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής – Καρμόνα, Χριστόπουλος (80’ Τιλίκα), Καστάνιο, Άλβαρες – Μουνάφο, Βαλιέντε – Ριέρα (81’ Μπενίτο), Σίτο (81’ Κρέσπι), Καπίγια (64’ Αντζουλάς) – Σονί

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης – Σάντσες, Ρομαό, Βαφέας – Ματσούκας (73’ λ. τρ. Γκοτσούλιας), Κάνιας, Ντάλσιο, Κιάκος (90’ Καμπράλ) – Λένις (73’ Βαλεριάνος), Άοσμαν (85’ Πλατέλλας) – Μάντζης (90’ Μάναλης)

πηγή : fosonline.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr