ΔΕΥΑΤ | 5 ευρώ ανά υδρομετρητή ως πολιτιστικό τέλος χρεώνεται στα νοικοκυριά του Δήμου Τρίπολης

Φεβρουαρίου 18, 2022 0

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑ Τρίπολης και του Δήμου Τρίπολης για την είσπραξη του πολιτιστικού τέλους.

Ο Δήμος Τρίπολης ουσιαστικά παραχωρεί το δικαίωμα βεβαίωσης και είσπραξης του τέλους στην ΔΕΥΑΤ, η οποία θα μεριμνήσει για την είσπραξη του και την απόδοση του στο Δήμο Τρίπολης.

Η  εισφορά πολιτιστικού τέλους υπέρ Πολιτιστικών Προγραμμάτων του Δήμου Τρίπολης, έχει καθοριστεί με τις παλαιότερες ΑΔΣ 11/1999 και 331/1999 σε 5 ευρώ ανά υδρομετρητή που εξυπηρετεί μια εγκατάσταση και 5 ευρώ για κάθε μια πέραν της μιας εγκατάστασης που εξυπηρετείται από κοινό υδρομετρητή.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΤ, σήμερα υπάρχουν 23.500 συνδέσεις σε όλο το Δήμο Τρίπολης και άρα το μέγιστο ποσό που μπορεί να εισπραχθεί ανέρχεται σε €117.500,00. Το ποσό αυτό δεν καλύπτει το σύνολο των Ετήσιων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου, που ξεπερνά τις 400.000,00, αλλά έχει ως σκοπό να ενισχύσει τη προσπάθεια του Δήμου στην ενίσχυση και αναβάθμιση του πολιτιστικού υπόβαθρου του Δήμου .


Ο Δήμος Τρίπολης θα παραχωρήσει το δικαίωμα βεβαίωσης και είσπραξης του τέλους στην ΔΕΥΑΤ, η οποία θα μεριμνήσει για την είσπραξη του και την απόδοση του στο Δήμο Τρίπολης. Η Βεβαίωση θα γίνει αναλογικά στους λογαριασμούς ύδρευσης κάθε τριμήνου κάθε έτους και θα εισπράττεται στα έξοδα της ΔΕΥΑΤ και αύτη με την σειρά της θα μεριμνά για την τακτική απόδοση τους στο Δήμο Τρίπολης (στο τέλος κάθε τετραμήνου).

Γεωγραφικός χώρος εφαρμογής ορίζεται αποκλειστικά η διοικητική περιφέρεια του Δήμου Τρίπολης και σε όλες τις ΔΕ, όπου ασκούνται οι αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΤ και εισπράττονται τέλη ύδρευσης.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr