Καμπύλης: Άλλο ένα έργο ουσίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης

Μαϊος 19, 2022 0
Καμπύλης: Άλλο ένα έργο ουσίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης
Εκδόθηκε η Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», την οποία υπέβαλλε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης…

Η συγκεκριμένη Πράξη αφορά στην κατασκευή των πρώτων επτά Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), εξυπηρετώντας Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και θα υλοποιηθεί από τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Σκοπός είναι η συμπίεση, μεταφόρτωση και η μεταφορά των απορριμμάτων από τον ΣΜΑ του Δήμου μας στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Ο ΣΜΑ αποτελεί βασική υποδομή της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων καθώς εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τη συνολική διαχείριση των αστικών αποβλήτων και τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες. Επιπροσθέτως, μέσω του συγκεκριμένου έργου βελτιώνεται το επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, επιτυγχάνοντας οικονομία κλίμακας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα έργο ουσίας παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για έναν σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων ο οποίος θα κατασκευαστεί στην περιοχή που λειτουργεί σήμερα το Κ.Δ.Α.Υ. του Δήμου μας, δίπλα από την έκταση όπου εκπονούμε τις μελέτες για να γίνει το Πράσινο Σημείο και η Μονάδα Κομποστοποίησης. Ένα έργο σύμφωνο με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες που θα μας οδηγήσει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά πάνω απ΄ όλα στην προστασία του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Βόρειας Κυνουρίας».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr