Εορτασμός της Ιστορικής Μάχης των Δολιανών της 18ης Μαΐου 1821

Μαϊος 23, 2022 0
Εορτασμός της Ιστορικής Μάχης των Δολιανών της 18ης Μαΐου 1821
Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες Κυριακή 22 Μαΐου η 201η Επέτειος της Ιστορικής Μάχης των Δολιανών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας κ.

Κώστας Βλάσης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργιος Καμπύλης, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόρειας Κυνουρίας της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Δολιανών. Ακολούθησε συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων όπου ψάλει η επιμνημόσυνη δέηση και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον Αντιστράτηγο ε.α. Επίτιμο Κλαδάρχη Τάξης Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. κ. Ανδρέα Κορδολαίμη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, η απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών και τέλος η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τα μέλη του Συλλόγου “Ελληνομνήμονες” από την Καλαμάτα που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Στο τέλος των εκδηλώσεων έριξαν βολές στον αέρα για να αποδώσουν φόρο τιμής στον ήρωα των Δολιανών Νικηταρά και παρουσίασαν τη συλλογή τους με όπλα και κειμήλια της Επανάστασης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο Δολιανών «Το Ταμπούρι του Νικηταρά».

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τη Δημοτική Φιλαρμονική για την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου μας και όλους όσους εργάστηκαν ώστε να προετοιμαστεί το χωριό για την εορταστική εκδήλωση.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr