«Η Δημητσάνα με τα μάτια των παιδιών»- Εργαστήρια προφορικής αφήγησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Ιουλίου 01, 2022 0
«Η Δημητσάνα με τα μάτια των παιδιών»- Εργαστήρια προφορικής αφήγησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το φωτογραφικό αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας και το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο…

Με όχημα το έργο του Δημητσανίτη φωτογράφου Μιχάλη Παναγόπουλου (1888-1956), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους, μέσα από αφηγήσεις και φωτογραφίες της καθημερινής ζωής του πρόσφατου παρελθόντος και να σχεδιάσουν έναν αφηγηματικό περίπατο στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος του οικισμού.

Τα εργαστήρια, που απευθύνονται σε παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, θα πραγματοποιηθούν σε επτά συναντήσεις και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 27 Ιουλίου (ώρες 9:30-11:00) με τη διεξαγωγή αφηγηματικού περίπατου στη Δημητσάνα.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των εργαστηρίων είναι: 11/7, 14/7, 15/7, 18/7, 21/7, 22/7 και 25/7/2022 (ώρες 10:30-12:00).

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Θερινού Σχολείου για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου με ειδική θεματική «Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Θεωρία, Πράξη, Δεοντολογία», το οποίο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας στη Δημητσάνα (24-31/7/2022), από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες της Δημητσάνας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Βιογραφώντας τη Δημητσάνα. Από το φωτογραφικό αρχείο Μιχάλη Παναγόπουλου», που παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε αυτήν αναδεικνύονται εκφάνσεις των πολιτισμικών και κοινωνικών μετασχηματισμών της Δημητσάνας κατά τη νεότερη ιστορία της μέσα από πρωτότυπο υλικό από το αρχείο του φωτογράφου, το οποίο αποτελεί μέρος του Φωτογραφικού Αρχείου του Διασυνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων.

  • ΠΙΟΠ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr