3ο Αντάμωμα Κακουραίων τον Ιούλιο - ένα κάλεσμα νοσταλγίας και αγάπης

Ιουλίου 03, 2022 0
3ο Αντάμωμα Κακουραίων τον Ιούλιο - ένα κάλεσμα νοσταλγίας και αγάπης
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Κακουρίου διοργανώνουν φέτος το καλοκαίρι το 3ο Αντάμωμα Κακουραίων και προσκαλούν τους ξενιτεμένους αλλά και αυτούς που μένουν στην Ελλάδα συγχωριανούς στο Κακούρι (Αρτεμίσιο) σε μια ευκαιρία επιστροφής στις ρίζες, ένα κάλεσμα νοσταλγίας και αγάπης.
Το κάλεσμα των Πολιτιστικών Συλλόγων:
Αγαπητέ/ή συγχωριανέ/ή
Το έτος 2022 είναι σημαντικό για το χωριό μας και για όλους τους Κακουραίους. Είναι σημαντικό γιατί έχει προγραμματιστεί το 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ, μια μεγάλη ευκαιρία επιστροφής στις ρίζες μας.
Μετά από δύο δύσκολα χρόνια, δύο χρόνια εγκλεισμού, φόβου και περιορισμού το 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ θα μας δώσει μια μεγάλη ψυχική ενίσχυση, ανταλλαγή αγάπης και θετικής ενέργειας από κοντά τώρα.
Αυτή η «επιστροφή στις ρίζες μας» εκτός του ότι μας τρέφει και μας δυναμώνει, μας ανοίγει την πόρτα της αυτογνωσίας μας που η καθημερινότητα, οι γενικότερες επικρατούσες συνθήκες και ο αγώνας της επιβίωσης κρατούν κλειστή. Αυτό το κάλεσμα του Ανταμώματος απευθύνεται και αφορά όλους τους Κακουραίους όπου και να βρίσκονται. Ναι, απευθύνεται και αφορά και τους συγχωριανούς μας που μένουν στο Χωριό (ΚΑΚΟΥΡΙ), στην Τρίπολη, στην Αθήνα, οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Γι’ αυτό όπου και να είσαι, στην ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΑΦΡΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΗ, ΕΛΛΑΔΑ, προγραμμάτισε την παρουσία σου στο 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ στο ΚΑΚΟΥΡΙ. Σας περιμένουμε όλους με πολλή – πολλή αγάπη. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι(του Χωριού και των Αθηνών) συντονίζουν με πολύ μεράκι, με πολύ προσμονή αυτή την διοργάνωση. Όπως έχει ανακοινωθεί από πέρυσι, μέσω της Εφημερίδας «ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΙ», ο προγραμματισμός του ανταμώματος είναι την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου του 2022.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει καθοριστεί και σε προσκαλούμε με αγάπη να συμμετάσχεις και εσύ, είναι.
1. ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ του 3ου ΚΑΚΟΥΡΑΙΪΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ, το πρωί με τον εκκλησιασμό στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας η επίσημη υποδοχή με δεξίωση στην Αίθουσα Συλλόγου. Οι Σύλλογοι θα έχουν ετοιμάσει ένα όμορφο περιβάλλον και θα προσφέρουν ένα πλούσιο γεύμα σε όλους τους συγχωριανούς μας. Βεβαίως μετά το φαγητό θα ακολουθήσει χορός με όμορφα παραδοσιακά τραγούδια από DJ.
2. ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 9:00 μ.μ. στην πλατεία του χωριού παραδοσιακό γλέντι, από την παραδοσιακή ορχήστρα του Γιάννη Παυλόπουλου. Θα ακούσουμε και θα χορέψουμε αγαπημένα μας τραγούδια που θα μας διεγείρουν μνήμες και αναμνήσεις. Μια βραδιά Κακουραίικου ξεφαντώματος. Μια πραγματική επιστροφή στις ρίζες μας.
3. Εκδρομή σε πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της Πελοποννήσου (ο προγραμματισμός θα γίνει στην έναρξη του Ανταμώματος, την Κυριακή 31/7/22) Αγαπητέ συγχωριανέ/ή προγραμμάτισε την παρουσία σου αυτές τις μέρες στο Χωριό, στο ΚΑΚΟΥΡΙ.
Αυτό το κάλεσμα είναι κάλεσμα νοσταλγίας και αγάπης από όλους προς όλους. Μετέφερε αυτό το μήνυμα, αυτό το ραντεβού προς όλους. Σημείωσε τώρα στην ατζέντα σου «ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 στο ΚΑΚΟΥΡΙ».
Κλείνουμε αυτό το κάλεσμα με τους στίχους ενός από τα πιο υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια που έχουν γραφτεί. «Δε θέλω πια την ξενιτιά, από μικρός γυρίζω, επόνεσα τον τόπο μου, θυμούμαι και δακρύζω. Την κρύα βρύση του χωριού ήθελα ν' αγναντέψω, να πιω νεράκι δροσερό, τα χείλη μου να βρέξω. Θέλω ν' ακούσω να χαρώ, τραγούδια του χωριού μου, που κλαίω σαν τα θυμηθώ, δεν βγαίνουν απ' το νου μου. Αρνάκια θέλω για να ιδώ, ν' ακούσω κουδουνάκια, φωνές γλυκές στις ρεματιές που κελαηδούν πουλάκια».
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Κακουρίου Σε περιμένουμε !!! Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ !!! 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΚΟΥΡΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΑΜΩΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Κακουραίους όπου και να βρίσκονται στο 3ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ.
Η Πρόσκληση αυτή δεν αφορά μόνο τους ξενιτεμένους μας συγχωριανούς, αλλά απευθύνεται και αφορά και τους συγχωριανούς μας που μένουν στο Χωριό (ΚΑΚΟΥΡΙ), στην Τρίπολη, στην Αθήνα, οπουδήποτε στην Ελλάδα. Γι’ αυτό όπου και να είσαι, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΑΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΑΦΡΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΗ, σε προσκαλούμε και σε περιμένουμε με πολλή-πολλή αγάπη.

Το Αρτεμίσιο (παλαιά ονομασία: Κακούρι) είναι ορεινό χωριό του νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται κτισμένο στην βόρεια πλευρά του Μαντινειακού κάμπου, στους πρόποδες του Τραχύ όρους, 15 περίπου λεπτά έξω από την Τρίπολη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr