Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Αυγούστου 06, 2022 0
Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις με τη διαχείριση των απορριμμάτων
Λαική Συσπείρωση : Η ασυδοσία συνεχίζεται στο χώρο, που έχει ντε φάκτο καταντήσει χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων για τη μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ, χωρίς άδεια από κανέναν φορέα και χωρίς να τηρούνται στοιχειώδεις υγειονομικές και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις και προδιαγραφές.

Άλλη μια φωτιά είχαμε στον σκουπιδότοπο του Δήμου Β. Κυνουρίας.

Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα διαρκείας, που μπορεί να σημάνει και κλείσιμο του ΚΔΑΥ από το Δήμο και τον σκουπιδοεργολάβο.

Η ασυδοσία συνεχίζεται στο χώρο, που έχει ντε φάκτο καταντήσει χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων για τη μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ, χωρίς άδεια από κανέναν φορέα και χωρίς να τηρούνται στοιχειώδεις υγειονομικές και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις και προδιαγραφές.

Η Δημοτική αρχή είναι υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους στο ΚΔΑΥ και τους κατοίκους της περιοχής.

Έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες ποσότητες υπολείμματος και η Δημοτική αρχή πρέπει να πάρει θέση. Τι θα απογίνει; Θα περιμένουμε μια επόμενη φωτιά για να καεί ή θα θαφτεί;

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, με τα δεδουλευμένα τους, τα ένσημά τους και προπαντός με το μέλλον της δουλειάς τους;

Εμείς λέμε ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη να διασφαλίσει τη δουλειά όλων των εργαζομένων άσχετα από το καθεστώς διαχείρισης των απορριμμάτων το επόμενο διάστημα. Δε γίνεται να "πεταχτούν στο δρόμο" μετά από τόσα χρόνια δουλειάς μέσα στο σκουπίδι για λογαριασμό του Δήμου Β. Κυνουρίας.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις στο Δήμο και στην Περιφέρεια να πάρουν ξεκάθαρη θέση για όλα τα παραπάνω και προπαντός για το μέλλον της δουλειάς των εργαζομένων.

Η Δημοτική αρχή να φέρει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και απόφαση για συγκεκριμένες δράσεις για να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Άστρος 06/08/2022

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr