Δήμος Μεγαλόπολης: Εκδηλώσεις στη Μονή Ρεκίτσας στο Δυρράχι

Αυγούστου 17, 2022 0
Δήμος Μεγαλόπολης: Εκδηλώσεις στη Μονή Ρεκίτσας στο Δυρράχι
Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 οι εκδηλώσεις στη Μονή (Αγίου Γεωργίου) Ρεκίτσας της Κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης. Στη Μονή μόνασε για μερικά χρόνια ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης Παπαφλέσσας.

Στις 18 Αυγούστου 1817 ο Παπαφλέσσας αποχώρησε από τη Μονή Ρεκίτσας, έπειτα από πιέσεις που είχε από τον Τούρκο Διοικητή Λεονταρίου και μετακινήθηκε προς Επτάνησα, Κωνσταντινούπολη και Μολδοβλαχία, κηρύττοντας την ανάγκη της απελευθέρωσης της Ελλάδας.
Η Έξοδος του από τη Μονή Ρεκίτσας τιμάται ως ξεχωριστό γεγονός.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου Δυρράχι – Ρεκίτσα προς τιμή του ήρωα με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Λιθάρου της κοινότητας Δυρραχίου.
Στη συνέχεια ακολούθησαν: η τέλεση της επίσημης δοξολογίας στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης, επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στην προτομή του τιμώμενου Μοναχού, εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο, Δ/ντη 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης και πρ. Δήμαρχο Μεγαλόπολης.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και oι παραδοσιακοί χοροί.

Στο τέλος έγινε η απονομή των επάθλων στους αθλητές της διαδρομής Δυρράχι – Ρεκίτσα.

Τελετάρχης ήταν η υπάλληλος του Δήμου κα. Θεώνη Τζιούβελη.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Παρευρέθηκαν:
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Κυριακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Σιέμπος, Παναγιώτης Μανιάτης, ο Πρόεδρος της "ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε" κ. Παναγιώτης Μπούρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Μπελιάς, Κώστας Μιχόπουλος, Σταύρος Αθανασόπουλος, Νικήτας Τζιούβελης, ο πρ. Δήμαρχος Φαλαισίας κ. Γιάννης Φουσέκης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης ο Αρχιφύλακας κ. Παναγιώτης Παπαντονόπουλος, εκ μέρους της Πυροσβεστικής ο Διοικητής της Υπηρεσίας Μεγαλόπολης Αντιπύραρχος κ. Χρήστος Μπουντούρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δυρραχίου κ. Κωνσταντίνος Τζιούβελης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών.

  • εκδηλωσεις

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr