Εκδήλωση Α΄ Βοηθειών στην Τρίπολη

Οκτωβρίου 06, 2022 0
Εκδήλωση Α΄ Βοηθειών στην Τρίπολη
Η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίποληςκαι αυτή τη χρονιά συνεχίζουν την συνεργασία τους με διαλέξεις και εκδηλώσεις για το κοινό της Τρίπολης με…

Έτσι χθες έγινε η φετινή έναρξη με την πραγματοποίηση της επιτυχημένης εκδήλωσης βιωματικού εργαστηρίου Πρώτων Βοηθειών από την Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια ΕΕΣ κ.

 Μαρία Σταματοπούλου. Ο κόσμος που βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης ενημερώθηκε για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει μια καθημερινή έκτακτη ανάγκη με απλά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Ακούστηκαν πράγματα που δεν ξέραμε και μάθαμε με απλό και γρήγορο τρόπο πώς να παρέχουμε Πρώτες Βοήθειες σε διάφορα θέματα υγείας όπως εγκαύματα, μέθη, ζαλάδα, τραυματισμούς, ρινορραγίες, αντιμετώπιση πνιγμού σε παιδί και ενήλικα από αντικείμενο ή φαγητό, τι πρέπει να έχει μέσα ένα φαρμακείο και η σωστή τοποθέτησή του σε σπίτι ή σε αυτοκίνητο, μυστικά για Πρώτες Βοήθειες, πρώτες βοήθειες σε έγκυο, τι πρέπει και τι δεν πρέπει και άλλα.

Πολλά από τα χθεσινά γρήγορα μαθήματα έγιναν βιωματικά όπου η κ. Σταματοπούλου τα έδειξε στο κοινό με τη βοήθεια των παρευρισκόμενων. Εντυπωσιακή δε όχι μόνο η συμμετοχή ενηλίκων αλλά και παιδιών διαφόρων ηλικιών όπου έκαναν ερωτήσεις για καθημερινές καταστάσεις ανάγκης και δόθηκαν απαντήσεις από την εκπαιδεύτρια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, κ. Γεωργία Παναγοπούλου η οποία με την ιδιότητα της ως γιατρός κάλεσε στον χαιρετισμό της τον κόσμο να παρακολουθεί τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και να προσφέρει στον συνάνθρωπο .

Επίσης, εκεί ήταν και η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης κ. Καλαποδα και ο Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης, κ. Λούτος. Στο τέλος έγινε η επίδοση τιμητικού επαίνου από την Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης στην κ. Σταματοπούλου και στην κ. Καλαποδα.

310535455 1125551245044159 8624652771809213783 n

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr