Επίσκεψη ΣΑΟΟ στο Mνημείο των πεσόντων Αρκάδων 1940 -1941

Οκτωβρίου 27, 2022 0
Επίσκεψη ΣΑΟΟ στο Mνημείο των πεσόντων Αρκάδων 1940 -1941
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θα εορτάσει την επέτειο της 28 ης Οκτωβρίου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2002, με επίσκεψη στο Mνημείο Ιστορίας καιΗρώο τιμής των πεσόντων Αρκάδων στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο 1940 -1941, που βρίσκεται στον λόφο πίσω…

Το Μνημείο μελέτησε και επέβλεψε ο αειθαλής Αργύρης Π.

Π. Πετρονώτης, αρχιτέκτονας, ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ. Ανεγέρθηκε στη μνήμη των αείμνηστων αδελφών του Μιχαήλ Π. Αποστολόπυλου, Ανθυπολοχαγού, που έπεσε μαχόμενος ηρωικά στο Mάλι - Σπατ, στις 30/12/1940 και Δημητρίου Π. Αποστολόπουλου, Συνταγματάρχη (ΠΔ), που τραυματίστηκε στη διάρκεια του πολέμου.

Τις δαπάνες για την κατασκευή του διέθεσαν η αείμνηστη αδελφή τους Κάντω Αποστολοπούλου - Παπαοικονόμου και ο ίδιος ο Αργύρης Π.Π. Πετρονώτης. Για το έργο θα μας μιλήσουν η Δέσποινα Σταμπουλόγλου - Φρέντζου, αρχιτέκτονας και πολεοδόμος και ο Κωνσταντίνος Α. Φρέντζος, πολιτικός μηχανικός, συνεργάτες του Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη στη χωροθέτηση, υλοποίηση και επιμέλεια κατασκευής του Mνημείου.

Σημείο συνάντησης το κοιμητήριο του Aγίου Αθανασίου στις 11 το πρωί της Κυριακής. [Προσοχή στην αλλαγή της ώρας].

Μετά την επίσκεψη, θα περιπατήσουμε μέχρι τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και θα κατηφορίσουμε από το παλιό μονοπάτι της Ανάληψης προς τον ΑγιοΝικόλα.

  • σαοο αρκαδιας

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr