Ο Δήμαρχος Γορτυνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεκεμβρίου 03, 2022 0
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Οι περίπλοκες και αλληλένδετες κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων που προκύπτουν από την πανδημία της COVID-19, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική αλλαγή, θέτουν πρωτοφανείς ανθρωπιστικές προκλήσεις και απειλές για την παγκόσμια οικονομία.

Τις περισσότερες φορές, σε στιγμές κρίσεων, τα άτομα που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση, όπως τα άτομα με αναπηρία, είναι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τα πιο αποκλεισμένα και εκείνα που μένουν πίσω.

Ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης των θεμάτων γύρω από την αναπηρία. Στην κινητοποίηση για υποστήριξη των ατόμων που επηρεάζονται, στην διεκδίκηση του δικαιώματός τους για αξιοπρεπή διαβίωση, στην ευαισθητοποίηση όλων μας.

Είναι ζωτικής σημασίας για τις κυβερνήσεις, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να βρουν από κοινού με τις οργανώσεις των ΑμεΑ, καινοτόμες λύσεις για ανάπτυξη δίχως αποκλεισμούς οι οποίες θα καταστήσουν τον κόσμο πιο προσβάσιμο, πιο βιώσιμο, πιο δίκαιο και πιο συμπεριληπτικό.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr