Δημήτρης Κουτσούλης: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αρκάδες" - Αποχώρησε από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Ιανουαρίου 12, 2023 0
Δημήτρης Κουτσούλης:
Σε ανάρτηση του ο Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Δημήτρης Κουτσούλης:
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ
Ιανουάριος του 2016 ήταν πριν 7 χρόνια όταν μετά από πρόσκληση του χειρουργού κυρίου Πονηράκου ήρθα και ανέλαβα ως επικουρικός ιατρός με τριετή σύμβαση καθήκοντα στο ΓΝ Τρίπολης το οποίο είχα υπηρετήσει και ως ειδικευόμενος ιατρός τα χρόνια 2008-2010.
Βρέθηκα δίπλα στον αξιοσέβαστο κύριο Ταλλά που έδωσε μάχη τότε να μην κλείσει η μαιευτική κλινική μένοντας για πολύ καιρό μόνος σε εφημερίες μηνών. Του χρωστάω πολλά μιας και υπήρξε δάσκαλός μου όταν ήμουν ειδικευόμενος και ήταν τιμή μου να συνεργαστούμε ως ειδικοί τα χρόνια 2016-2018. Τον ευχαριστώ απο καρδιάς
Το 2019 έληξε η σύμβαση μου η οποία ανανεώθηκε παρολες τις μεμονωμένες εκ των έσω αντιδράσεις για δυο χρόνια . Εν συνεχεία λόγω κορωνοιού οι συμβάσεις ανανεώνονται έως σήμερα. Ταυτόχρονα από το νοσοκομειο υπήρξαν 4 προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις ιατρών ( ειδικά σε μια ζητήθηκαν 22 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ) αλλά στην στρατηγική του νοσοκομείου δεν προεβλέπετο όλως τυχαίως ποτέ μόνιμη θέση για μαιευτήρα ενώ για άλλες ειδικότητες προκηρύσσονταν δυο -δυο. Κατά σύμπτωση με την αποχώρηση μου απο το νοσοκομείο να είστε βεβαιοι ότι θα προκηρυχθεί θέση την οποια λόγω του ισχυοντος νόμου δε θα μπορεσω να διεκδικήσω.
Παρολα αυτά πιστός στις αξίες μου και τις αρχές μου συνέχισα να επιτελώ το καθήκον μου . Ενόχλησα όμως . Δεν περίμενα ότι κάποιοι ακόμα και τον χώρο της υγείας θα τον αντιμετωπιζαν ως σύγχρονο ρουσφετομάγαζο θαρρείς και βάζουμε σφραγίδες σε ένα γραφείο καθήμενοι αδιαφορώντας για το υπέρτατο αγαθό της υγείας και ανθρώπινης αντιμετώπισης των ασθενών . Ενόχλησα γιατί 7 χρόνια τώρα περαίωνα το 70% των περιστατικών της κλινικής . Ενόχλησα γιατί άντεξα απέναντι σε έναν ανελέητο πόλεμο ειδήσεων , φημών , συκοφαντίας που οδηγούσε σε συνθήκες εργασιακού bullying. Ενόχλησα γιατί στις εφημερίες μου ήμουν εκεί να εξετάζω μέχρι αργα το βράδυ γυναίκες του μεροκάματου που αν έρχονταν πρωι θα στερούνταν το ημερομίσθιο τους και δεν ήμουν σπίτι μου αραχτός να περιμένω απλά αν χτυπησει το τηλέφωνο για να πάω στο νοσοκομειο κατα τα ειωθότα .Ξέρετε κάτι όμως ; Αυτές οι γραμμές δε γράφονται σήμερα για αυτούς τους λίγους και τις μικρότητες αυτών . Έτσι και αλλιώς σε όσους έπεσα δύσπεπτος εύχομαι καλή χώνεψη και σε όσους κουράστηκαν από το φόρτο εργασίας εύχομαι καλή ξεκούραση .
Προσωπικά πάλεψα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βάση τα μέσα ενός επαρχιακού νοσοκομείου και είτε το θέλουν καποιοι είτε όχι επανασύστησα την κλινική στην τοπική κοινωνία και οχι μόνο. Νιώθω πλέον χαρουμενος που 7 τουλάχιστον δημοτικά σχολεία σε λίγα χρόνια θα παρελαύνουν στη IB και θα έχουν ανασάνει πρώτη φορά στα χέρια μου . Νιώθω υπερηφανος που 8.500 και πλέον γυναίκες αυτά τα χρόνια με επισκέφθηκαν για να περαιωσουμε είτε την εγκυμοσυνη τους είτε οποιοδήποτε άλλο γυναικολογικό θέμα . Στάθηκα απέναντι σε ένα κατεστημένο που από τη μία έλεγε πως αναστήθηκε η μαιευτική , πως ερχεται τόση δουλειά στο νοσοκομείο και έχει έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία και από την άλλη φυσικά κοίταζε να εξυπηρετησει τους πολιτικούς ταγούς του.
Έτσι κλείνοντας 7 έτη σε επικουρική θέση διεκδίκησα και κατέλαβα μόνιμη θέση υψηλότερης πια ευθύνης στο γενικό νοσοκομείο της γειτονικής πόλης του Άργους . Καλούμαι να υπηρετήσω μια μεγάλη περιοχή με την οποία με συνδέουν πολλές αναμνήσεις μιας και η μητέρα μου κατάγεται απο εκεί.
Ευχαριστώ απο καρδιάς το προσωπικό της μαιευτικής κλινικής του ΓΝ Τρίπολης . Τους ειδικευόμενους ιατρούς κκ Μαρόγιανη , Σάρλη , Σύνδο , Τόπη και Τσάτσαρη για τη βοήθεια τους τα τελευταία δυο χρόνια .
Ευχαριστώ τους αναισθησιολόγους κκ Αγρότη , Τσιτσάνη και επιπλέον κκ Μαδιανό και Λουκόπουλο για την άψογη συνεργασία μας .
Ευχαριστώ το νοσηλευτικό προσωπικό των ΤΕΠ που πάντα προσέτρεχε να υποδεχτεί τα περιστατικά και να εξυπηρετήσει άμεσα τις ασθενείς .
Ευχαριστώ τους παιδιάτρους τη διευθύντρια κυρία Αντωνίου και επιπλέον τις κυρίες Ζέππου και Ευθυμιοπούλου και τον κύριο Μαυρουδή για την συνεργασία μας .
Μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στην μεγάλη οικογένεια του χειρουργείου . Εκει που αισθανόμουν απο ειδικευόμενος ιατρος παιδί τους . Εκεί που η αγωνία τις νύχτες σε έκτακτα περιστατικά μετατρεπόταν σε μια ανακούφιση χαράς και ελπίδας ακουγοντας το κλάμα ενός νεογνού ! Θα μου λείψετε πραγματικά!!
Ευχαριστώ τους τραυματιοφορείς που άμεσα ήταν εκεί για να βοηθήσουν στη μεταφορά ασθενών.
Ευχαριστώ την ένωση των Παναρκάδων της Αμερικής για την στήριξη της και την αναγνώριση του έργου μου αυτά τα χρόνια στο νοσοκομείο .
Ευχαριστώ την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης για την επιστολή στήριξης
Χρωστάω όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους εσάς . Την κοινωνία της Τρίπολης και της Αρκαδίας γενικότερα από την Κοντοβάζαινα μέχρι το Λεωνίδιο ,που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή σαν δικό της παιδί . Με κάνατε να μην αισθανθώ μόνος ή ξένος ούτε μία φορά . Υπήρξατε η αιτία που πάλευα για το καλύτερο αγνοώντας τεχνητά εμπόδια .
Έδωσα την ψυχή μου σε αυτή την κλινική και μου δώσατε της καρδιά σας και αυτό αποτελεί για εμένα προσωπικά την ύψιστη τιμή .
Θα είμαι πάντα δίπλα σε όλους σας . Το κινητο μου παραμένει στη διάθεση σας και η πόρτα του ιατρείου ορθάνοιχτη .
Με σεβασμό σε όλους σας!
Ο γιατρός της καρδιάς σας!
ΥΓ: η φωτογραφία είναι από την τελευταία χειρουργική επέμβαση στο ΓΝ Τρίπολης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr