Την ώρα που η αστυνομία ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή για στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον δεύτερο δράστη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος Αλβανός, ο οποίος καταζητείται από την Αστυνομία, ήταν ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον δεύτερο εκτελεστή του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Πρόκειται για τον Ένο Μάτα ή Αλέξανδρο του Πετράκη και της Βασιλικής, που γεννήθηκε στις 14-1-1987 του οποίου τα στοιχεία έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ μαζί με εκείνα του 32χρονου Αλβανού που συνελήφθη στην Πάτρα και ομολόγησε την δολοφονία του δικηγόρου.

Την ώρα που η αστυνομία ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή για στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον δεύτερο δράστη, πληροφορίες του drt915.gr αναφέρουν ότι ο 30χρονος Αλβανός, ο οποίος καταζητείται από την Αστυνομία, ήταν ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο 30χρονος εμπλέκεται σε κλοπές, ληστείες και έφυγε από την Μεγαλόπολη, στην οποία συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μένουν οι γονείς του. Ο καταζητούμενος Ένο Μάτα (ο αριστερά στη φωτογραφία) φέρεται να μην έχει καμία σχέση με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Ένο Μάτα, ο επονομαζόμενος και «κοντός» έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Πάντως στη Μεγαλόπολη η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη, αφού ως παιδί ο Ένο Μάτα δεν είχε δώσει δικαιώματα, αλλά αντίθετα ήταν πολύ ήσυχο και συνεσταλμένο. Στη Δόξα Μεγαλόπολης έπαιζε στη θέση του αμυντικού.

Ποιοι είναι οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου

Τα στοιχεία των δυο εκτελεστών έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. Όπως είχε γράψει το newpost.gr πρόκειται για »γνωστούς» του κοινού ποινικού εγκλήματος με βαρύ ιστορικό στην παρανομία.

Οι δράστες, έχουν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, ληστείες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για πυροβολισμούς σε μπαρ.

Ο 32χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και στέρησε τη ζωή του άτυχου ποινικολόγου, είχε δραπετεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν είχε παραβιάσει τους όρους τακτικής άδειας που είχε λάβει και δεν είχε επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Είχε κατηγορηθεί για υπόθεση βιασμού, ληστείες, κλοπές, απειλή και αντίσταση. Μάλιστα είχε αποπειραθεί να σκοτώσει δύο ομοεθνείς του στις 19 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, πυροβολώντας τους από απόσταση αναπνοής.

Ο συνεργός του, ηλικίας 30 ετών, που ταυτοποιήθηκε αλλά αναζητείται καθώς πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία, είχε απασχολήσει τις αρχές για ληστείες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την ίδια στιγμή, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, χαρακτηρίζονται από αστυνομικούς της ασφάλειας, ως «αδίστακτοι» και βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού όπου εκτίουν ποινή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δικηγόρου στην Πεντέλη το 2014.