Για το σκάνδαλο «Koriopolis» κατέθεσαν οι Δημήτρης Μπάκος και Γιώργος Μποροβήλος. Διαβάστε τι είπαν ο μεγαλομέτοχος και ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης.

Για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 κατέθεσαν οι Δημήτρης Μπάκος και Γιώργος Μποροβήλος.

Όσα είπαν οι δύο άνδρες

Μπάκος: «Μιλούσα για να εκμαιεύσω τι γινόταν με τους διαιτητές και όλο χάναμε»

«Ό,τι κάναμε στην Τρίπολη, το κάναμε με κόπο, προσπάθεια και οικονομική θυσία. Όχι με το στοίχημα και με στήσιμο αγώνων. Δώσαμε ζωή στην Τρίπολη, δώσαμε δουλειά στον κόσμο.

Αν θέλαμε να στήσουμε τον αγώνα με την Καβάλα θα πηγαίναμε απ’ ευθείας στον Ψωμιάδη, όχι στον Μπέο. Όμως, δεν μίλησα ποτέ με τον Ψωμιάδη. Ο Ψωμιάδης πάντα έλεγε κάτι παραπάνω. Ιστορίες καφενειακές είναι όλα αυτά που λέει, μία ότι δώσαμε στον Μπέο 500 χιλιάρικα, μία ότι δώσαμε 300 χιλιάρικα.

Με τον Μαρινάκη, του είπα θέλω βοήθεια, φέρε κόσμο στο γήπεδο. Έχω πρόβλημα, φέρε τον κόσμο σου στο γήπεδο! Με τον Μαρινάκη έχουμε και επαγγελματικές ασχολίες και μιλάμε μαζί. Δεν είχα ανάγκη τον Μπέο να μεσολαβήσει. Συνεργαζόμαστε επαγγελματικά και συναντιόμαστε. Του έλεγα ότι θέλω 13ο παίκτη στο παιχνίδι. Ελέγχει 1500 άτομα στην Τρίπολη και τα ήθελα στο γήπεδο. Μια κουβέντα να πει στην Τρίπολη, έρχονται αμέσως 2000 άτομα!

Ακούω ότι φτιάξαμε το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Μπέο. Μιλούσα με τον Μπέο, αλλά ο Βόλος έβγαινε Ευρώπη. Υπήρχε περίπτωση να του έλεγε να δώσει το παιχνίδι;

Μιλούσα καφενειακά. Ήξερα ότι υπήρχαν ανεπαρκείς διαιτητές. Έκαναν το μαύρο-άσπρο. Φτάσαμε στον τελικό κυπέλλου και πέσαμε πάνω σε έναν τέτοιο διαιτητή. Την αγωνία μου εκφράζω στον Μπέο, τι γίνεται με τους διαιτητές, αν θα μας παίξουν καλά.

Καμία συνομιλία δεν δείχνει ότι έχει γίνει κάποια συναλλαγή. Ότι λέμε είναι από την αγωνία μας και για την προστασία της ομάδας. Η αγωνία μας ήταν πώς θα κερδίσουμε τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ήθελα να μάθω τι γίνεται με τον Πανσερραϊκό που έπεφτε, αν είναι αδιάφορος, αν θα χτυπήσει το παιχνίδι κλπ.

Μέσα στην προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι, μπλέξαμε σε ένα σύστημα που δεν μας αφορά. Αν είναι να ασχοληθούμε με το στοίχημα ή να μένουμε κατηγορία στήνοντας παιχνίδια, καλύτερα να την δώσουμε την ομάδα και να φύγουμε.

Με θίγει και μόνο να απαντήσω αν ασχολούμαι με το στοίχημα. Δεν έχω παίξει ποτέ μου».

Μποροβήλος: «Το στοίχημα είναι πέρα από εμάς και τις λογικές μας»

Ευχαριστώ που μου δίνεται η δυνατότητα να πω την αλήθεια. Εχω μακρά πορεία στο ποδόσφαιρο. Όταν σταμάτησα την καριέρα μου στη διαιτησία, η ομάδα της πόλης μου ανέβηκε Α’ Εθνική. Χάρη στους δυο ευεργέτες. Διότι δεν είναι επενδυτές. Είναι ευεργέτες. Έκαναν ένα χωράφι, εγκαταστάσεις και γήπεδο. Παράλληλα έφτιαξαν μια τεράστια επένδυση τη φάρμα. Ο Αστέρας είναι 11 χρόνια στην Α’ Eθνική. Και έπαιξε τέσσερις φορές Ευρώπη. Η επένδυση του Αστέρα είναι τεράστια και σοβαρότατη. Δεν γίνεται αλλιώς.

Σας το λέω από καρδιάς, το στοίχημα είναι πέρα από εμάς και τις λογικές μας. Ποτέ δεν βάλαμε τέτοια θέματα στην ομάδα. Γι αυτό και ο Αστέρας είναι ομάδα με τόση μεγάλη διάρκεια και τόσες επιτυχίες.

Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται καθώς μας έγινε και εξονυχιστικός έλεγχος.

Μιλάμε για μια χρονιά που ο Αστέρας έπεσε. Πάρα τις αγωνίες και το άγχος μας.

Κάθε μέρα ήμασταν σε επικοινωνία με τον Μαρινάκη, αφού το επίμαχο διάστημα ήταν πρόεδρος της Super League κι εγώ ήμουν αναπληρωτής πρόεδρος. Δεν είχαμε κανένα λόγο να μας πάει κάποιος στον Μαρινάκη ή να πούμε στον Μπέο να του μιλήσει. Αφού είχαμε δια ζώσης επαφή, κάθε μέρα, όλη τη χρονιά. Ήταν μια γνωριμία απίστευτα στενή!

Τέτοιες συνομιλίες, σαν τις δικές μας με τον Μπέο, γίνονται σε καθημερινή βάση μεταξύ παραγόντων, ειδικά προς το τέλος της χρονιάς όπου εκφράζονται αγωνίες για την επίτευξη των στόχων.

Ο Ψωμιάδης ήθελε να εντυπωσιάζει, ότι ξέρει πράγματα κλπ. Λέει για λεφτά που δώσαμε, αλλά με την Κέρκυρα χάσαμε, ενώ νικήσαμε τον Ολυμπιακό Βόλου στο 92’ και τον Πανσερραϊκό που έχασε πέναλτι στο τέλος. Και τελικά πέσαμε κατηγορία!

Δεν είναι στη λογική μας τα στοιχήματα. Ούτε από το μυαλό μας δεν περνάει.

www.sportfm.gr