Επιμελητήριο Αρκαδίας: Η Μεγαλόπολη πρέπει να βγει κερδισμένη από τη διακοπή της λειτουργίας των λιγνιτικών της μονάδων

Αυγούστου 11, 2020

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΣΔΑΜ στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου ο κ. Κώστας Μουσουρούλης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της έναρξης της διαδικασίας διαβούλευσης μετουςάμεσα συνεργαζόμενους φορείς, για την οριστικοποίηση του εν λόγω σχεδίου.

Τον κ. Μουσουρούλη, τον ΑντιπεριφερειάρχηΑρκαδίαςκ. ΧρήστοΛαμπρόπουλοκαι Περιφερειακούς Συμβούλους υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Στη διάρκεια τηςσυνάντησης ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασετους βασικούς άξονες του ΣΔΑΜ για την περιοχή της Μεγαλόπολης και ανέλυσετιςπηγές χρηματοδότησης που είναι ο λιγνιτικός πόρος, οι πόροι του Πράσινου Ταμείου, οι επενδύσεις τηςΔΕΗ για τιςαποκαταστάσεις των ορυχείων, το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώγίνονται συναντήσεις και για άλλεςσημαντικές χρηματοδοτικές πηγές. 

Επεσήμανε δε ότι η επιλογή των κατάλληλων χρήσεων γης θα γίνει με δεδομένα ουσιαστικά και με κύριο γνώμονα να εξυπηρετηθεί ο στόχος του μετασχηματισμού του παραγωγικού μοντέλου τηςπεριοχής τηςΜεγαλόπολης.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Γιάννης Τρουπής τονίζοντας ότι η Μεγαλόπολη πρέπει να βγει κερδισμένη από τη διακοπή τηςλειτουργίας των λιγνιτικών μονάδωνκαι να εξασφαλισθούν θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή τηςΜεγαλόπολης. Παράλληλααναφέρθηκε στιςδιαδικασίες fasttrackγια μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή, στη δημιουργίαφιλόξενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος (με ειδική φορολόγηση)ώστε να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επενδυτέςστην ίδρυση και οργάνωση ΒΕΠΕπου θα εξασφαλίσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οκ.Μουσουρούλης επιβεβαίωσε, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας,ότι το πλάνο τηςαπολιγνιτοποίησης στηρίζεται σε ένα νέο Αειφόρο Αναπτυξιακό & Επιχειρηματικό Μοντέλο το οποίο θαδιευρυνθεί σε όλους τουςτομείς επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Την πλήρη πρόσκληση σε διαβούλευση,στο πλαίσιο της κατάρτισης του «Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2020 – 2023» (ΕΜεΠ ΔΑΜ 2020 – 2023), μπορείτε να δείτεστην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Comments powered by CComment

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr