Συγκροτήθηκε Επιτροπή Ισότητας Δήμου Γορτυνίας με πρόεδρο την Δημοτική Σύμβουλο Παναγιώτα Μπέτσα

Φεβρουαρίου 03, 2021 0
Παναγιώτα Μπέτσα - Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας
Με την υπ’ αριθμ. 215/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκροτήθηκε Επιτροπή Ισότητας Δήμου Γορτυνίας και εγκρίθηκε το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας της, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 4ης Δεκεμβρίου 2020.

Η σύνθεση της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Γορτυνίας έχει ως εξής:

  1. Μπέτσα Παναγιώτα του Βασιλείου, Πρόεδρος, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος
  2. Στρίκος Δημήτριος του Παναγιώτη, Δημοτικός Σύμβουλος, εκπρόσωπος λοιπών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου
  3. Τοπιντζή Μαρία του Γεωργίου, Δημοτικός Υπάλληλος
  4. Τσίτουρα Μαρία του Γεωργίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Δημητσάνας
  5. Σαρακινιώτη Βικτωρία του Θωμά, Εκπρόσωπος Τοπικού Επαγγελματικού/Εμπορικού Συλλόγου Τρικολώνων
  6. Κοτζαμπάση Θεοδώρα του Περικλή, εκπρόσωπο τοπικού γυναικείου/φεμινιστικού συλλόγου
  7. Καπράλου Γεωργία του Γεωργίου και Γκουσιάκης Ιωάννης του Μιχαήλ, δημότες με ισότιμη εκπροσώπηση των φύλλων

        Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) διατηρεί τον ρόλο του συμβουλευτικού οργάνου προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Θεμελιώδεις αρμοδιότητές της είναι η ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του δήμου. Επίσης, η εξάλειψη των στερεοτύπων που σχετίζονται με την έννοια του φύλου καθώς και η καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Η ΔΕΠΙΣ δύναται να κινηθεί προς την υλοποίηση αυτού του τριπλού στόχου, μέσα από την πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ισότητας και προστασίας των φύλων.  

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή δύναται να συνάψει συνεργασίες με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Γορτυνίας, την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ), με τις δομές του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και άλλους σχετικούς με το περιεχόμενό της φορείς. Επιπλέον, η Επιτροπή δύναται να συγκροτεί Ομάδες Εργασίας με τη συμμετοχή επιστημόνων, εκπροσώπων φορέων και δημοτών για την ικανοποίηση των σκοπών της.

Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010, άρθρο 70Α που διέπει τη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, ως μέλη της ορίζονται εκπρόσωποι προερχόμενοι από συγκεκριμένους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Η διάρκεια της θητείας της Επιτροπής δεν υπερβαίνει τα 2,5 έτη κατ’ αναλογία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ενώ συνεδριάζει δημόσια, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της τέσσερις φορές το χρόνο. Υποχρεωτικά συνεδριάζει, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την απόφαση του Δ.Σ. που επισυνάπτεται στο παρόν μήνυμα.  

Ο Δήμος Γορτυνίας ευχήθηκε στην Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής καλή τύχη στο έργο τους!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr