Λειτουργία ΚΕΠ κατά τη θερινή περίοδο στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Ιουλίου 08, 2021 0
Λειτουργία ΚΕΠ κατά τη θερινή περίοδο στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Από το ΚΕΠ του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας γίνεται γνωστό πως:

Σε συνέχεια των σχετικών εγκύκλιων οδηγιών της Διεύθυνσης Υπηρεσιών μιας Στάσης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  αναφορικά με τη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών των Ο.

Τ.Α. Α΄ βαθμού, κατά τη θερινή περίοδο ήτοι από Δευτέρα 18 Ιουνίου 2021 έως και Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, θα ισχύουν τα εξής:

-Το ωράριο λειτουργίας για όλα τα ΚΕΠ της χώρας παραμένει το ίδιο, όπως είχε διαμορφωθεί μετά την έκδοση της υπ΄ αρ. ΔΥΜΣ/Φ5/38/32821/20.11.2020 εγκυκλίου της υπηρεσίας μας δηλαδή, Δευτέρα έως Παρασκευή από 07.30 έως 15.30 ενώ η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται από τις 7.30 μέχρι τις 15.00.

-Η εξυπηρέτηση μέσω ραντεβού διατηρείται ως εξής:

  • Σε όλα τα ΚΕΠ μέσω της πλατφόρμας εξυπηρέτησης φυσικών ραντεβού είτε με τηλεφωνική προσυνενόηση είτε ηλεκτρονικά μέσω της διεπαφής πολίτη (rantevou.kep.gov.gr)
  • Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας απομακρυσμένης εξυπηρέτησης μέσω τηλεδιάσκεψης (MyKEPLive) για όσα ΚΕΠ έχουν ενταχθεί σε αυτή.

-Ειδικότερα, όσον αφορά την εξυπηρέτηση δικηγόρων σε δημόσιες υπηρεσίες, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 34 του ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» (Α’ 208): «Η είσοδος στα Υπουργεία και στα δημόσια καταστήματα επιτρέπεται ελεύθερα στους δικηγόρους με επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου 101 63, Καλλιθέα Αθήνα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. περιορισμό» (σχετική αριθ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.10/27509/11- 11-2013 εγκύκλιος, ΑΔΑ: ΒΛ1ΨΧ-8Γ8). Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται στις δημόσιες υπηρεσίες κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, σε κάθε περίπτωση όμως οι Υπηρεσίες κατά τον καθορισμό των ραντεβού θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων. Σε περιπτώσεις δε που δικηγόροι προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας.

-Πολίτες οι οποίοι προσέρχονται στα ΚΕΠ χωρίς ραντεβού εξυπηρετούνται μόνο για το γνήσιο της υπογραφής και τις διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Η είσοδος εντός των ΚΕΠ πραγματοποιείται σύμφωνα με τα κατά περίπτωση ισχύοντα μέτρα προστασίας για την αποφυγή συνωστισμού.

-Για την εφαρμογή των λοιπών θεμάτων που αφορούν στους εργαζόμενους στα ΚΕΠ ως δημοτικών υπαλλήλων (π.χ. ομάδες αυξημένου κινδύνου, χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας, εφαρμογή τηλεργασίας και μέτρων προστασίας), αρμόδια είναι η εκάστοτε Διεύθυνση Διοικητικού του οικείου Ο.Τ.Α. βάσει των εγκύκλιων οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών.

-Οι οικείοι Ο.Τ.Α. παρακαλούνται για τη συνδρομή τους για τη διευκόλυνση εφαρμογής των προβλεπόμενων εκτάκτων μέτρων, όπως αυτά περιγράφονται στο παρόν έγγραφο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr