Φυλακές Τρίπολης - Θεατρική παράσταση με Λιγνάδη και θεατή... τον Φιλιππίδη?

Ιουλίου 30, 2021 0

Οι φυλακές της Τρίπολης μικρή Επίδαυρος με πρωταγωνιστή τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη και θεατή τον αρτίως αφιχθέντα Πέτρο Φιλιππίδη?

Ακόμη ένας διάσημος ηθοποιός οδηγείθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Εκεί, ο ηθοποιός αναμένεται να συναντήσει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί τους τελευταίους μήνες, αντιμετωπίζοντας και αυτός κατηγορίες για σωρεία βιασμών, οι περισσότεροι από τους οποίους αφορούν σε ανηλίκους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, οι κρατούμενοι των φυλακών Τριπόλεως, που κατηγορούνται κατά κύριο λόγο για εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως, ετοιμάζουν μία θεατρική παράσταση. Το εν λόγω δρώμενο ετοιμάζεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης – επιμόρφωσης για τους κρατούμενους και επιδοτούνται από διάφορα προγράμματα των Περιφερειών της χώρας (η συγκεκριμένη στις φυλακές Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου) και αποσκοπούν στην ανάπτυξη εργαλείων των κρατουμένων, όπως η δημιουργικότητα, η σημασία της ομαδικότητας, η δύναμη της αυτοβελτίωσης κ.α.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα οι θεατρικές παραστάσεις εντός των φυλακών της χώρας είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, πλέον ετοιμάζονται να αρχίσουν σιγά-σιγά, με τους κρατούμενους να ανυπομονούν να συμμετάσχουν σε αυτές μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με το CNN Greece, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης εξέφρασε αμέσως το ενδιαφέρον του να συμμετέχει στη θεατρική παράσταση που θα ετοιμάσουν οι κρατούμενοι των φυλακών Τριπόλεως.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ασκήθηκε πρόσφατα νέα ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκων, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες, να δηλώνει αθώος και να ζητά την αποφυλάκιση του με «βραχιολάκι» και μάλιστα με δικά του έξοδα. 

 

Last modified on 30 Ιουλίου 2021 %13:%Ιουλ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr