Ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (vid)

Σεπτεμβρίου 20, 2021

Μια ενημερωτική δράση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες πραγματοποίηθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.

H δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές για τις πρώτες βοήθειες.

Στο πλατεία Πετρινού βρέθηκαν δύο εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αρχικά ο Εθελοντής στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κ. Γιώργος Βούλγαρης, μίλησε για τα βασικά είδη που πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο μας σε περίπτωση ανάγκης.

Το σημαντικότερο όπως εξήγησε, είναι ένα φαρμακείο το οποίο θα συμβάλλει σε περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος, επίσης ένα τρίγωνο ασφαλείας θα βοηθήσει σε περίπτωση που το όχημα μας πάθει κάποια μηχανική βλάβη, προκειμένου να ενημερώσουμε τα προπορευόμενα οχήματα ενώ το φωσφοριζέ γιλέκο, είναι σημαντικό καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μια έκτακτη ανάγκη για να μας βλέπουν ειδικά τη νύχτα.

Ανάμεσα στα άλλα που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε ένα συμβάν, είναι ένας πυροσβσεστήρας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επίσης, ο Εθελοντής ανέφερε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε εάν κάποιος άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια.

Last modified on Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 21:23

Comments powered by CComment

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr