Ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης κουνουπιών στον Δήμο Β. Κυνουρίας

Οκτωβρίου 05, 2021 0
Ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης κουνουπιών στον Δήμο Β. Κυνουρίας
Με την 9η εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης κουνουπιών στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον που εφαρμόζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ολοκληρώθηκε η υπηρεσία καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2021.

Η παραπάνω εφαρμογή πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Οκτωβρίου.

Η περίοδος εκτέλεσης των εφαρμογών είχε οριστεί από Μάρτιο έως Οκτώβριο. Κατά το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν εννέα κύκλοι ελέγχων και εφαρμογών στο φυσικό, αστικό και περιαστικό σύστημα των οικισμών του Δήμου, εστιασμένοι στις εστίες αναπαραγωγής που εκτιμάται ότι συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη πληθυσμών κουνουπιών. Ο κάθε κύκλος εφαρμογών ολοκληρωνόταν εντός δύο ή τριών ημερών, από εξειδικευμένο συνεργείο υπό τον έλεγχο και ευθύνη επιστήμονα υψηλής εμπειρίας στο αντικείμενο. Οι ψεκασμοί περιείχαν ήπια προνυμφοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε: «Η έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών είναι σημαντική για την αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας από μεταδιδόμενες ασθένειες μέσω των κουνουπιών. Στόχος μας είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας και η ελαχιστοποίηση της όχλησης, από τα κουνούπια, ιδιαίτερα στις παραλιακές περιοχές. Με τη συνδρομή των ειδικών και με τις ορθές μεθόδους εφαρμογής ο στόχος μας επιτεύχθηκε».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr