Διασυλλογική ορειβατική συνάντηση στο Μαίναλο | Το πρόγραμμα (vid)

Οκτωβρίου 06, 2021 0

Σε κοινή συνέντευξη τύπου για την Διασυλογική ορειβατική συνάντηση που θα γίνει στο Μαίναλο το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Οκτωβρίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο εκπρόσωπος του ΣΑΟΟ κ. Θανάσης Χωματάς.

Η Διασυλλογική ορειβατική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μαίναλο, το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Οκτωβρίου 2021), στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, υπό τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ).

Ξεκινώντας ο κ. Τζιούμης μίλησε για τον εθελοντικό καθαρισμό των Μονοπατιών στο όρος Μαίναλο από μέλη του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, σημειώνοντας ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά από τον Σύλλογο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα εγκαίνια των μονοπατιών που θα γίνουν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και θα συμμετέχουν 200 ορειβάτες από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι θα έρθουν να γνωρίσουν την ιστορία των μονοπατιών αυτών.

Από τη μεριά του ο κ. Χωματάς έκανε αναφορά στην δράση του ΣΑΟΟ, όπου σηματοποίησε τα ιστορικά μονοπάτια του Μαινάλου με πινακίδες, προκειμένου ο επισκέπτης να γνωρίσει την ιστορία του τόπου που επισκέπτεται.

Επίσης, μίλησε για την εθελοντική δράση καθαρισμού των ιστορικών μονοπατιών με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που αναδεικνύουν τα στρατόπεδα του Κολοκοτρώνη και άλλα σημαντικά σημεία της Επανάστασης.

Τέλος, μιλησε για τις πορείες και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στο Μαίναλο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr