15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στα Λαγκάδια

Οκτωβρίου 14, 2021 0
15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στα Λαγκάδια
Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, η «15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» θα λάβει χώρα στα Λαγκάδια όπου οι «οδηγοί της παρέας» θα κάνουν πράξη το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Από το 2007 το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνει σε διάφορα μέρη της χώρας την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα». Η δράση έχει ως εξής. Εθελοντές του Ινστιτούτου βρίσκονται έξω από τα επιλεγμένα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και ενθαρρύνουν τον κόσμο που προσέρχεται να επιλέξουν τον «οδηγό της παρέας». Ο τελευταίος, αφού φορέσει το ειδικό βραχιόλι στο χέρι δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ κατά την διάρκεια της βραδιάς. Φεύγοντας από το κέντρο διασκέδασης ο «οδηγός της παρέας» υποβάλλεται σε ένα φιλικό αλκοτέστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του.

Η δράση στα Λαγκάδια αυτό το Σάββατο, υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας, του Δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη και του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Λαγκαδίων Δημητρίου Καγιούλη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Χρήστος Γιαννόπουλος, με καταγωγή από τα Λαγκάδια και το Μοναστηράκι, ο οποίος εκπροσωπεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»  ως εθελοντής.  

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, κοινού και οδηγών, σχετικά με το πόσο επικίνδυνη είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι ένα σημαντικό μήνυμα που επιδιώκει να διαδώσει το Ι.Ο.ΑΣ., ώστε να σωθούν ζωές. Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο, τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και άλλους θεσμικούς φορείς, για την προστασία της ζωής όλων. 

Καλούμε όλες και όλους το βράδυ του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021, να επισκεφθούν τα Λαγκάδια ώστε να συμμετάσχουν στην «15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και να ενημερωθούν σχετικά με την οδική ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά.

Σύντομες πληροφορίες για τη υλοποίηση της δράσης θα βρείτε εδώ, καθώς και τα αποτελέσματα της, περσινής, «14ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα» εδώ

Περισσότερες πληροφορίες: 210 8620150, 6984111206, www.ioas.gr 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr