Οργή για την εκπομπή του Σρόιτερ στις φυλακές Τρίπολης στην «Φυλακή των στιγματισμένων» όπως αναφέρει

Οκτωβρίου 22, 2021 0

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία», η οποία κατέγραψε σκηνές από τις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται φυλακισμένοι για εγκλήματα σχετικά με παιδεραστία και κακοποίηση ανιλήκων.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του διοικητή των φυλακών ότι οι κρατούμενοι είναι από «ανώτερο κοινωνικό περιβάλλον, οικογενειάρχες και είχαν σημαντικές δουλειές στην κοινωνία».

Εργαζόμενοι στη φυλακή αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι είναι ήσυχοι και οι μόνοι τσακωμοί που γίνονται είναι για το ποιος θα αλλάξει το κανάλι στην τηλεόραση.

Πέτρος Τατούλης: 

Το ρεπορτάζ του Αντώνη Σρόιτερ για τις φυλακές στην Τρίπολη που προβλήθηκε χθες στην εκπομπή «Αυτοψία» από το κανάλι Alpha,θεωρούμε ότι απαιτεί άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ κατά την άποψη μας, το οποίο αφορούσε οδοιπορικό στις φυλακές της Τρίπολης με συνεντεύξεις και δηλώσεις του Διευθυντή των φυλακών και κρατουμένων, προκαλεί την κοινή γνώμη, δημιουργώντας συνθήκες διαφορετικής ποινικής μεταχείρισης και αναγνώρισης ελαφρυντικών για ειδεχθή εγκλήματα αξιόποινων σεξουαλικών πράξεων.

Ζητάμε άμεσα από τη Δικαιοσύνη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα να ερευνήσει από ποιο στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης δόθηκαν οι απαραίτητες άδειες για την παραγωγή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ και εάν ήταν σε γνώση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ζητάμε από τους αρμόδιους Δικαστικούς λειτουργούς να σταματήσει άμεσα κάθε προβολή ή αναπαραγωγή του συνόλου του ρεπορτάζ της εκπομπής «Αυτοψία» και κάθε αποσπάσματος αυτού από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και κάθε προβολή ή αναφορά σε αυτό μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Instagram κτλ.).

 

Πολλοί χρήστες των social media καταδίκασαν την κίνηση να παρουσιαστεί ως «εξέλιξη» των φυλακών η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Διευθυντή των φυλακών, η οποία έγινε πράξη με τις ευλογίες της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα».

Σχόλια χρηστών του διαδικτύου

Ειδικά μετά την ύποπτη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την παράσταση #Λιγναδης, ήταν το ιδανικό θέμα για σήμερα. Μετά από τις καταγγελίες που γίνονται καθημερινά και από την απροκάλυπτη στήριξη των βιαστών εδώ και μήνες, ήταν ακριβώς το θέμα που έλειπε.

Δηλαδή τώρα ο Σρόιτερ ξεπλένει παιδοβιαστές που βρίσκονται στην φυλακή στην Τρίπολη, που όλως τυχαίως εκεί βρίσκεται και ο Λιγνάδης; Τα παιδάκια που τους γ@μη... την ψυχές για πάντα, θα τα ρωτήσει πως νιώθουν ή μονο τους βιαστές τους;

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr