Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Οκτωβρίου 26, 2021 0
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
Η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των…

Φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί με τη λαμπρότητα που αρμόζει, ιδιαίτερα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Είναι η αφορμή να γίνει μια πολύ σημαντική αναφορά στα ιστορικά γεγονότα για τις αξίες της Ελευθερίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας. Μια ευκαιρία να θυμηθούμε τους αγώνες των προγόνων μας για την υπεράσπιση του Έθνους μας.  

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Στις 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός. Κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου θα φωταγωγηθούν όλα τα καταστήματα του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών. 

Οι επετειακές εκδηλώσεις στο Άστρος περιλαμβάνουν την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία, κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας, ποιήματα μαθητών και την μαθητική παρέλαση. 

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση -εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους.

Σε περίπτωση επικαιροποίησης των μέτρων και αλλαγής των συνθηκών διεξαγωγής του εορτασμού, θα ενημερωθείτε εκ νέου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr