Δόμνα Μιχαηλίδου: «Το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Τρίπολης αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα»

Ιανουαρίου 14, 2022 0
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Τρίπολης αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα»
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Τρίπολης, εγκαινίασε, το μεσημέρι της Παρασκευής (14/1/2022), η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα.
Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αφού υπογράμμισε τη συμβολή της Εκκλησίας, σημείωσε: «Σήμερα η Τρίπολη εκπληρώνει ένα χρέος πολλών ετών απέναντι στα παιδιά με τις ειδικές ικανότητες, είναι μια σημαντική μέρα για τον Δήμο, αλλά και μια για τα παιδιά αυτά και τους γονείς τους. Στόχος είναι τα παιδιά να ενσωματωθούν πλήρως και να είναι αποδοτικά στην κοινωνία. Με το Κέντρο αυτό, δίνεται η δυνατότητα σε αυτά, κάποιές ώρες της ημέρας να απασχολούνται δημιουργικά. Ευελπιστούμε ότι αυτό το κέντρο θα γίνει μια στοργική φωλιά για όλα τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.»

Ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης τόνισε: «Για μένα αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα εγκαίνια αυτού του εκπληκτικού χώρου.
Η κοινωνία αγκαλιάζει αυτά τα παιδιά και μέσα από αυτό τον τρόπο, θα βοηθηθούν για να προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά. Η παρουσία της κυρίας Υφυπουργού δείχνει πως η κυβέρνηση είναι δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες. Στο κοινωνικό κομμάτι, πρωτεύοντα ρόλο έχει και η Εκκλησία στον τόπο μας.»

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου είπε: «Καλή αρχή!Για εμάς είναι μια πολύ σημαντική μέρα, διότι αλλάζει σελίδα όλη η Πελοπόννησος. Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική, σε δομές εξωστρέφειας και αυτόνομης διαβίωσης, δυστυχώς η Πελοπόννησος είχε μείνει πίσω. Η καινούργια διοίκηση της Περιφέρειας ξεκλείδωσε τις πολιτικές αυτές. Προχωράμε με ανθρώπους στα ηνία της πόλης, όπως τον Δήμαρχο Τρίπολης, με ουσιαστική στήριξη από την Εκκλησία, αλλά και με την στήριξη του τοπικού βουλευτή.
Χαίρομαι που το ΚΔΑΠμεΑ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι φωτεινό παράδειγμά που θέλουμε να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι στην Πελοπόννησο και σε όλη τη χώρα.»

Ο Προέδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέγιας, είπε: «Με μεγάλη χαρά, βρισκόμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε αυτή τη στέγη, είναι στέγη πολιτισμού, διότι ο πολιτισμός φαίνεται από τη διάθεση να βοηθήσουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Η ΕΕΤΑΑ σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο βοηθά προς την κατεύθυνση αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα στο κέντρο του Μοριά, εγκαινιάζουμε το πρώτο ΚΔΑΠμεΑ. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι. Είναι μια καλή περίοδος, υπάρχουν πόροι, για να ενισχύσουμε αυτές τις δομές.»

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου, Νίκος Καραλής είπε: «Εδώ στην πόλη μας, στήνουμε την πρώτη δομή των ατόμων με αναπηρία που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Σε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, έρχεται το ΚΔΑΠμεΑ στο κέντρο της πόλης, για να εντάξουμε τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνία. Απελευθερώσαμε όλους τους γονείς από σήμερα. Περιμένουμε κι άλλες δομές που θα κάνει ο Δήμαρχος. Να γίνει το παράδειγμα ο Δήμος Τρίπολης για να γίνουν δομές και σε άλλους Δήμους. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Τρίπολης για αυτή τη δομή.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr