Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ιανουαρίου 20, 2022 0
Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.
Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του Βουλευτή Αρκαδίας και τέως Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Βλάση.

Συζήτησαν για την δυνατότητα χρηματοδότησης της κατασκευής Φωτοβολταϊκού Σταθμού με Εικονικό Ενεργειακό Συμψηφισμό (Virtual Net metering) ισχύος 1MW από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Ενός έργου για το οποίο, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, έχει ήδη εξασφαλίσει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και αναζητά πηγές χρηματοδότησης. 

Επιπλέον επικεντρώθηκαν και στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με βάση τις ώριμες μελέτες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή στόχος μας είναι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτής της  προσπάθειας, πρωτοπορώντας ως Δήμος, έχουμε ήδη αδειοδοτήσει την κατασκευή ενός Φωτοβολταϊκού Σταθμού με Εικονικό Ενεργειακό Συμψηφισμό (Virtual Net metering) ισχύος 1MW. Εκθέσαμε στον Υπουργό τον σχεδιασμό μας και συζητήσαμε την πιθανότητα χρηματοδότησης του έργου. Πέραν αυτού είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις αναπτυξιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας καθώς και άλλες ώριμες παρεμβάσεις που αναζητούμε χρηματοδότηση. Ευχαριστώ τον Υπουργό για την γόνιμη συζήτηση μας και την στήριξή του στις προσπάθειές μας».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr