Συνάντηση Συλλόγων & Ψήφισμα για Ε.Ο. Βυτίνας – Αρχ.Ολυμπίας

Απριλίου 19, 2022 0
Συνάντηση Συλλόγων & Ψήφισμα για Ε.Ο. Βυτίνας – Αρχ.Ολυμπίας
Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση εκπροσώπων Γορτυνιακών Συλλόγων στον πολυχώρο εκδηλώσεων ΚΥΒΕ Περιστερίου με θέμα: «Εξελίξεις και περαιτέρω κινήσεις για την Ε.
Ο. Βυτίνα – Λαγκάδια – Ολυμπία». Το Προεδρείο της συνάντησης αποτελούσαν οι: Πέννυ Καλύβα, Νίκος…

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι παρευρέθηκαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων από 30 και πλέον χωριά της Γορτυνίας. Μέσα από διαλογική συζήτηση των παρευρισκομένων καταγράφηκαν όλες οι προτάσεις και αποφασίστηκε το πλάνο δράσεων και τα επόμενα βήματα.

Για το λόγο αυτό ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα κινηθεί μεθοδευμένα προς αυτή την κατεύθυνση. Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από τους: Άννα Βούτα, Πρόεδρο Συλλόγου Τροπαιατών, Παναγιώτη Αγγελακόπουλο, Γενικό Γραμματέα Παγγορτυνιακής Ένωσης, Νίκο Θεοδωρακόπουλο, Πρόεδρο Συλλόγου Δοξιωτών, Γιάννη Μουρούτσο, Πρόεδρο Συλλόγου των εν Αττική Λαγκαδινών και Πέννυ Καλύβα, εκδότη- δημοσιογράφο. Αναπληρωματικά μέλη οι Αλέξανδρος Κατσίρος Πρόεδρος Συλλόγου Ζατουνιτών και Χαράλαμπος Δεληγιάννης Πρόεδρος Συλλόγου Φτεριωτών 

Παράλληλα, εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του πολύπαθου οδικού άξονα Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας. Το σχετικό ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Η ολοκλήρωσή του πολύπαθου αυτού διαπεριφερειακού οδικού άξονα, που αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου, αφενός θα προσδώσει αυξημένη οδική ασφάλεια σε ένα σημαντικό τμήμα της Εθνικής Οδού που διασχίζει την Κεντρική Πελοπόννησο, αφετέρου θα αποτελέσει έργο πνοής για την τοπική κοινωνία, αλλά και θα προσδώσει μεγάλα αναπτυξιακά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή που βιώνει την εγκατάλειψη επί πολλά χρόνια και επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Το έργο είναι ώριμο μελετητικά και έτοιμο προς χρηματοδότηση. Για τους λόγους αυτούς: 1. Καλούμε την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας, 2. Καλούμε τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας να στηρίξουν έμπρακτα την υλοποίηση του έργου, ιεραρχώντας το ως πρώτης προτεραιότητας με βάση και την Απόφαση 17/2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και 3. Καλούμε τους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, καθώς και τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και κάθε έναν που θα μπορούσε να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, με ουσιαστικές παρεμβάσεις».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr