Καμπύλης: Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Μαϊος 15, 2022 0
Καμπύλης: Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία των τοπικών αγροτικών προϊόντων
Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς (Dryocosmus kuriphilus (Yasumatsu)) από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, εγκαθιστώντας το ωφέλιμο έντομο Torymus sinensis στις ορεινές περιοχές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Την διαδικασία της εξαπόλυσης πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Καμπουρολιάς σε επικοινωνία με τους κατά τόπους Προέδρους.

Η καστανοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις κύριες καλλιέργειες για τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου και αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του. Όχι μόνο τους καστανοπαραγωγούς αλλά και για τους μελισσοκόμους μιας και η ανθοφορία της καστανιάς παράγει μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας.

Κατόπιν συζητήσεων με παραγωγούς, οι οποίοι μετέφεραν τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη της καλλιέργειας, δυστυχώς φαίνεται ότι φέτος υπάρχει μεγάλη έξαρση στους πληθυσμούς της σφήκας της καστανιάς

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας κατανοώντας τη σημαντική συνεισφορά του αγροτικού πληθυσμού στην επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε θέματα στήριξής του και θα αναζητά χρηματοδοτήσεις για την περαιτέρω τόνωση του.

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση από το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου με οδηγίες στους παραγωγούς για τους ψεκασμούς της καστανιάς.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε με ιδίους πόρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας τη βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς. H εξαπόλυση του εντόμου Torymus sinensis είναι ουσιαστική και μακροχρόνια λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία των τοπικών αγροτικών προϊόντων».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr