ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Β.Κυνουρία: Estella Festival: Ημερίδα με τον Αρχαιολόγο και Αναπληρωτή Καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Φάκλαρη

Αυγούστου 17, 2022 0
Β.Κυνουρία: Estella Festival: Ημερίδα με τον Αρχαιολόγο και Αναπληρωτή Καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Φάκλαρη
Το Estella Festival παραμένει! Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας επανήλθε με έναν αέρα ανανέωσης και δημιουργικότητας! Φέτος, το φεστιβάλ δεν παρέμεινε μόνο στα όρια του Παραλλίου Άστρους, όπως έκανε τις προηγούμενες χρονιές, αλλά διευρύνθηκε, με σκοπό την ανάδειξη και άλλων…

Παίξαμε με τους αστερισμούς και συγκεκριμένα τον αστερισμό τριών τοποθεσιών που φιλοξενούν τρία κάστρα – φρούρια που επί αιώνες φρουρούν και προστατεύουν τη Γη της Θυρέας: το κάστρο Estella στο Παράλιο Άστρο, το Καστράκι της Μελιγούς και το «νησί» του Αγίου Ανδρέα όπου βρίσκονται τα λείψανα.

της αρχαίας πόλης Ανθήνης.

Μέσα από τις μουσικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν, περιηγηθήκαμε στους χώρους αυτούς, τους εξερευνήσαμε και τους γνωρίσαμε καλύτερα!

Τώρα, ήρθε η ώρα, να μάθουμε την ιστορία που κρύβουν, η οποία εκτείνεται στις απαρχές της νεολιθικής εποχής. Ξεκινώντας από το πιο παλιό, το «νησί» στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα όπου βρίσκεται η αρχαία πόλη της αρχαίας Ανθήνης λείψανα, της οποίας, σώζονται έως σήμερα θα φθάσουμε στο πιο νέο, το Καστράκι της Μελιγούς - σε μια υπέροχη ιστορική αναδρομή με την βοήθεια του επιφανή Αρχαιολόγου και Αναπληρωτή Καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Φάκλαρη.

Με τη βοήθεια του κ. Φάκλαρη, θα ταξιδέψουμε μέσα στους αιώνες και θα έχουμε μαζί την ιστορία της Θυρέας Γης και των «φρουρών» της μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 19 Αυγούστου στο λιμάνι του Παραλιού Άστρους.
Παράλληλα, θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό με απεικονίσεις των περιοχών αυτών από τις αρχές του εικοστού αιώνα, έως και σήμερα.

 

  • εκδηλωση

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr