Επιμ. Αρκαδίας: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα επιδοτούμενα σεμινάρια ανέργων

Δεκεμβρίου 02, 2022 0
Επιμ. Αρκαδίας: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα επιδοτούμενα σεμινάρια ανέργων
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.
Π. Πελοπόννησος ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται έως και την Παρασκευή 30…

ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΉ ΑΠΟΓΡΑΦΉ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΕΡΓΑΣΊΑΣ
Από την 1η Νοεμβρίου 2022 ξεκίνησε η  ψηφιακή απογραφική διαδικασία του χρόνου εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ, δηλαδή του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων από όλες τις επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής ο εργοδότης δηλώνει για κάθε εργαζόμενο τα γενικά στοιχεία εργασιακής σχέσης που αφορούν το χρόνο εργασίας, καθώς και το ωράριο απασχόλησης σε ψηφιακή μορφή, είτε ως σταθερό εβδομαδιαίο, είτε ως μεταβαλλόμενο ανά ημέρα. Η εφαρμογή του μηχανισμού της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα είναι το επόμενο στάδιο της διαδικασίας και θα εφαρμοστεί σταδιακά, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του χρόνου εργασίας στο Εργάνη ΙΙ του συνόλου των εργαζομένων με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, εφόσον προηγηθεί διάλογος τόσο με την εργοδοσία όσο και με τους εργαζόμενους και θα προχωρήσει, με βάση όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, βήμα προς βήμα.

ΣΕ 24 ΔΌΣΕΙΣ, ΑΝΤΊ 12, ΜΠΟΡΟΎΝ ΠΛΈΟΝ ΝΑ ΡΥΘΜΊΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΈΣ ΣΤΟΝ E-ΕΦΚΑ

Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, με ελάχιστο μηνιαίο ποσό τα 50 ευρώ. Η διαδικασία των αιτήσεων ρύθμισης έχει ανοίξει ήδη και γίνεται ηλεκτρονικά ( https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes- yperesies/elektronikes-yperesies-keao ) για τους οφειλέτες που επιθυμούν να ρυθμίσουν για πρώτη φορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Προϋπόθεση είναι η πιστοποίηση των οφειλετών στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΚΕΑΟ. Όσον αφορά τους οφειλέτες που έχουν ήδη ενταχθεί στην ρύθμιση των 12 δόσεων και οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στις 24, μπορούν να το πράξουν άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία ΚΕΑΟ, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα η διαδικασία θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά. Για την έναρξη της ηλεκτρονικής αίτησης θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Η νέα ευνοϊκή ρύθμιση διευκολύνει τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών να τηρήσουν τη ρύθμιση που έχουν αποδεχθεί, ενώ παράλληλα εναρμονίζεται το εύρος των επιτρεπόμενων δόσεων της πάγιας ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών με το εύρος των επιτρεπόμενων δόσεων της πάγιας ρύθμισης των βεβαιωμένων οφειλών προς την ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΈΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΉΣ ΟΙ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΦΠΑ ΑΠΌ ΤΟ MYDATA
Τη δυνατότητα προσυμπλήρωσης των δηλώσεων ΦΠΑ παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στους υπόχρεους σε δήλωση οι οποίοι διαβιβάζουν τα στοιχεία τους στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA. Στόχος της ψηφιοποιημένης διαδικασίας είναι η απλούστευση των σχετικών διαδικασιών και η διευκόλυνση των υπόχρεων κατά την υποβολή της δήλωσης.  Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, προβλέπεται ότι για τις δηλώσεις ΦΠΑ που υποβάλλονται από 5.12.2022 και εφεξής και αφορούν φορολογικές περιόδους από 1.1.2022 και έπειτα, η ΑΑΔΕ προσυμπληρώνει τις εκροές και εισροές και τους αντίστοιχους φόρους στους σχετικούς κωδικούς των πινάκων της δήλωσης ΦΠΑ, με βάση τα στοιχεία που διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ και τον λογιστικό χαρακτηρισμό τους από τις υπόχρεες σε δήλωση επιχειρήσεις.

ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΕΊΣ ΠΡΟΣΦΥΓΈΣ: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ Η ΨΗΦΙΑΚΉ ΥΠΟΒΟΛΉ
Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ μπορούν να αμφισβητήσουν οι φορολογούμενοι φόρους και πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, τέλη, εισφορές ή χρηματικές κυρώσεις. Η ψηφιακή υποβολή των προσφυγών είναι προαιρετική και θα γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του Taxisnet, αλλά από την 1η Φεβρουαρίου του 2023 καθίσταται υποχρεωτική. Από τις 29/11/2022 παρέχεται η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής και αιτήματος αναστολής ενώπιον της ΔΕΔ, καθώς και παρακολούθησης της πορείας τους, για πράξεις που έχουν εκδοθεί από τα ΕΛΚΕ, το ΚΕΜΕΕΠ, το ΚΕΦΟΜΕΠ, τις ΔΟΥ Α' και Α1' Τάξης, καθώς και τις ΔΟΥ Ψυχικού και Ν. Ιωνίας Θεσσαλονίκης. Για τις υπόλοιπες ΔΟΥ Α-Β' και Β' Τάξεως η σχετική δυνατότητα ψηφιακής υποβολής παρέχεται από 15/12/2022.

ΑΑΔΕ: ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΈΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΈΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ "ΤΑ ΑΙΤΉΜΑΤΆ ΜΟΥ" ΚΑΙ "ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΎ ΜΟΥ"
Σε ακόμα μία καινοτομία προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. Από την 1η Δεκεμβρίου, 20 Τελωνειακές Υπηρεσίες εντάχθηκαν, για πρώτη φορά, στις εφαρμογές "Τα Αιτήματά μου" και "Τα Ραντεβού μου", μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr). Μέσω της πλατφόρμας "Τα Αιτήματά μου", οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, αφού ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν ψηφιακά τα αιτήματά τους προς την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, με δομημένο τρόπο. Η πλατφόρμα, κατά την ψηφιακή υποβολή του αιτήματος ενημερώνει τον συναλλασσόμενο για τις διαθέσιμες τελωνειακές διαδικασίες, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την πορεία του αιτήματός του. Mέσω της πλατφόρμας "Τα Ραντεβού μου", οι συναλλασσόμενοι προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού τους και ενημερώνονται για κάθε αλλαγή, όπως ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού, στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο (SMS) που έχουν δηλώσει στην ενότητα "Μητρώο/Επικοινωνία" της ψηφιακής πύλης myAADE της ΑΑΔΕ.

  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr