ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποια νέα έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης'';

Ιουλίου 30, 2021 0

Την ένταξη δύο σημαντικών έργων στο πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης'', ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης'' είναι η Ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης που θα γίνει στο κτίριο της Τσιχιρτζή, καθώς και η δημιουργία ψηφιακού μουσείου που θα λειτουργήσει στο Πετροπούλειο Κληροδότημα στην πλατεία Πετρινού.

Ξεκινώντας ο Δήμαρχος, σημείωσε ότι σκοπός είναι να δημιουργηθούν πράγματα που θα μείνουν και θα αναβαθμίσουν το πολιστικό περιεχόμενο της πόλης.

Στην Δημοτική Πινακοθήκη, θα υπάρχουν μόνιμες εκθέσεις από τις αποθήκες του Δήμου που θα έχουν σχέση με την Ελληνική Επανάσταση και όχι μόνο, ενώ, θα γίνονται και περιοδικές εκθέσεις. Η Δημοτική Πινακοθήκη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί, σε περίπου ενάμιση χρόνο. Ο κ. Τζιούμης τόνισε, ότι θέλουμε να βάλουμε την Τρίπολη στον χάρτη των εικαστικών τεχνών.

Όσον αφορά το Ψηφιακό Μουσείο αυτό θα δημιουργηθεί στο Πετροπούλειο Κληροδότημα στην πλατεία Πετρινού και θα προβάλλεται η ιστορία με ψηφιακά μέσα, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βλέπει την ιστορία της περιοχής μας αλλά και την σύγχρονη ιστορία. ''Είναι το πρώτο βήμα με σύγχρονες τεχνολογίες έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος Τρίπολης, να υλοποιήσει τον στόχο του για το μουσείο του αγώνα'', υπογράμμισε ο Δήμαρχος Τρίπολης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr