Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στα δάση της Αρκαδίας

Αυγούστου 06, 2021 0
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στα δάση της Αρκαδίας
Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, αποφασίστηκε:

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων καιτην παραμονή των εκδρομέων στις κάτωθι περιοχές για τις μέρες και ώρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5, της αντιπυρικής περιόδου 2021.

1. Οι εθνικές και επαρχιακές οδοί που περικλείουν τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, (Τρίπολη-Λεβίδι-Βυτίνα-Μαγούλιανα-Βαλτεσινίκο-Δημητσάνα-Στεμνίτσα-ΣύρναΨάρι-Παλαιομοίρι-Καράτουλας Βάγγος-Αραχαμίτες-Δόριζα-Μάκρη-Τρίπολη) Τονίζεται ότι στην απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και το οδικό ασφαλτοστρωμένο τμήμα Αλώνίσταινα-Βυτίνα-Οστρακίνα-Άνω Καρδαράς και Ελάτη-διασταύρωση επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου-Στεμνίτασς(Κατασκηνώσεις Κωτσόβωλου).

2 . Το δάσος Σκυρίτιδας-Βλαχοκερασιάς, όπως ορίζεται από το περίγραμμα Βλαχοκερασιά-Κερασιά-Εθν. Οδός Τρίπολής-Σπάρτης ( από 18ο ως το 40ο χιλιόμετρο)- νότιο σύνορο της Π.Ε. Αρκαδίας –Αχοούρι-Κοίτη του ποταμού Ευρώτα-ΑγριάκοναΜαυρόγιαννης-Λαγκάδα-Βλαχοκερασιά).

3. Η εδαφική έκταση του Εθνικού Δρυμού Πάρνωνα, που περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Αρκαδίας , όπως προκύοτει από τη με αριθμ. 33999/6- 9-2010 Κ.Υ.. «Καθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου και των πρώην Δήμων Σκυρίτιδας, Τυρού του Ν. Αρκαδίας , των Δήμων Θεραπνών, Οινούντος και Γερόνθρων του Ν.Λακωνίας και των κοινοτήτων Κοσμά (Ν. Αρκαδίας) και Καρυών (Ν. Λακωνίας) της περιοχής όρους Πάρνωνα-Υγροτόπου Μούστου). (ΦΕΚ. 353/τ. ΑΑΠ/06-09-2010)και την τροποποίηση αυτής (ΦΕΚ 160/τ. ΑΑΠ/16-06-2011 & ΦΕΚ 226/τ.ΑΑΠ/15-4-2013).

4. Τα περιαστικά ασύλια της Δ.Κ. Τρίπολης (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου)καθώς και το πευκοδάσος στην Τ.Κ. Ριζών του Δήμου Τρίπολης.

5. Περιοχή Βάστα-Αγ. Θεοδώρας.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr