×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/merarxia_ekdilosi

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/ekdilosi_areos

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Επετειακή εκδήλωση της ΙV Μεραρχίας Πεζικού στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics-vid)

Σεπτεμβρίου 23, 2022 0
Επετειακή εκδήλωση της ΙV Μεραρχίας Πεζικού στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics-vid)
Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την IV Μεραρχία Πεζικού με αφορμή την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, το βράδυ της Παρασκευής στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Η βραδιά ήταν υψηλού συμβολισμού, καθώς αναδείχτηκαν δύο σπουδαία γεγονότα, το πρώτο ήταν τα 110 χρόνια από την συγκρότηση της Μεραρχίας και το δεύτερο, τα 200+1 χρόνια από την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο προκειμένου να ακούσει τις ομιλίες εκλεκτών επιστημόνων.

DSC 0768

Αρχικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ανεβαίνοντας στο βήμα, μίλησε για το πολύ σημαντικό γεγονός της Άλωσης καθώς και για την ιστορία της Μεραρχίας.

Στη συνέχεια, ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού κ. Γιώργος Κακούτης, αναφέρθηκε στην ιστορία της Μεραρχίας και στα σημαντικά γεγονότα στα οποία ήταν «παρούσα». Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Κακούτη, ακολούθησε ένα σύντομο βίντεο το οποίο αναφερόταν στα 110 χρόνια της Μεραρχίας.

DSC 0750

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Γεράσιμος Καραμπελιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Μεραρχεία στους Βαλκανικούς Πολέμους και σε άλλα καθοριστικά γεγονότα για την εξέλιξη του νέου Ελληνικού κράτους. 

Κατόπιν, έγινε απονομή βραβείων σε μέλη του Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα καθώς και στον πρόεδρο του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 κ. Κώστα Πλαπούτα για την μεγάλη του συνεισφορά.

Η βραδιά έκλεισε με επετειακά τραγούδια από την στρατιωτική μπάντα της IV Mεραρχίας πεζικού.

{gallery}merarxia_ekdilosi{/gallery}

  • VIDEO

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr