Κινδύνεψε βρέφος στο Λεωνίδιο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Απριλίου 30, 2023 0
Κινδύνεψε βρέφος στο Λεωνίδιο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου
Μία αδιανόητη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λεωνίδιο, επιβεβαιώνοντας την πλήρη εγκατάλειψη του Κ.Υ.Λεωνιδίου με μεγάλη έλλειψη προσωπικού και σχημάτων, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των πολιτών.

Όλα συνέβησαν στις 25/04/2023,όταν βρέφος 18μηνών αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.Το βρέφος παρακολουθείτο από ιδιώτη Παιδίατρο η οποία σύστησε την μετάβαση του στο Κ.Υ.Λεωνιδίου, όπου και του χορηγήθηκε οξυγόνο για την αντιμετώπιση της κατάστασης του.

Η κατάσταση του βρέφους όμως μετά την χορήγηση των απαιτούμενων από το Κ.Υ. και ενώ βρίσκονταν στην οικία του, επιδεινώθηκε και σύμφωνα με οδηγίες Ιδιώτη Παιδιάτρου,έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης (απόσταση 85χλμ) με Ασθενοφόρο προκειμένου κατά την διαδρομή να υπάρξει η απαιτούμενη υποστήριξη οξυγόνου.

Η ιδιώτης Παιδίατρος έσπευσε άμεσα σε επικοινωνία με το Κ.Υ Λεωνιδίου (ώρα 21:30) προκειμένου να ζητήσει την προετοιμασία του Ασθενοφόρου για την άμεση διακομιδή του βρέφους, το οποίο ήδη βρίσκονταν καθ' οδόν με επιβάτηγο ΙΧ από τους γονείς του προς το Κ.Υ ώστε να κερδίσουν χρόνο. Η απάντηση που έλαβε η ιατρός ήταν ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο εκείνη την στιγμή...

Έκπληκτοι οι γονείς ενημερώθηκαν για την μη διάθεση ασθενοφόρου και σε κατάσταση σοκ προσπάθησαν οι ίδιοι να μεταφέρουν το βρέφος. Το παιδί δεν είχε ανάσα, έχανε την επαφή του με το περιβάλλον και είχε έντονους σπασμούς.

Σε συνεχής επικοινωνία με την παιδίατρο και αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης υγείας του βρέφους, ενώ μεταφέροταν με επιβατηγό ΙΧ χωρις την απαιτούμενη υποστήριξη, η ιατρός κάλεσε στο ΚΥ Άστρους προκειμένου να ζητήσει από εκεί την προετοιμασία ασθενοφόρου για την ασφαλή μεταφορά του βρέφους.

Ευτυχώς για όλους από εκεί υπήρξε διαθεσιμότητα και το βρέφος μεταφέρθηκε απευθείας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό έσπευσε άμεσα στην επαναφορά οξυγόνου του βρέφους και στην εκτέλεση του απαιτούμενου κλινοεργαστηριακού και απεικονιστικού ελέγχου.

Είναι δυνατόν να καλείς για ασθενοφόρο και να σου δίνουν τέτοια απάντηση;

Δεν μπορεί να χάνονται συνέχεια ανθρώπινες ζωές σε αυτή την χώρα από κρατικές αμέλειες και ελλείψεις. Το περιστατικό αυτό ανέδειξε για άλλη μια φορά την απαράδεκτη κατάσταση με τις υποδομές υγείας στην περιοχή μας.

Χάρη στην Ιδιώτη Παιδίατρο το βρέφος αυτό βρίσκεται εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται για παρακολούθηση.

Κωφεύουν και αδιαφορούν...

Αναρρωτιόμαστε,πρέπει να πεθάνει κάποιος για να επανδρώσουν το ασθενοφόρο του Λεωνιδίου;

Γιατί τόση αδιαφορία;

Οι τυμπανοκρουσίες που ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι από τα χείλη βουλευτών που κυβερνούν τώρα αλλά και στο παρελθόν, για προσπάθειες, για ενίσχυση,για...για..για .. του ΚΥ Λεωνιδίου, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος μπροστά σε τέτοια δυστυχώς περιστατικά.

Πρόκειται πραγματικά για προδιαγεγραμμένα εγκλήματα! Είναι καθημερινά Τέμπη! Ασθενείς μπαίνουν σε κίνδυνο λόγω της πολιτικής υποχρηματοδότησης,που εφαρμόζεται στην υγεία, διαχρονικά από όλων των αποχρώσεων τις κυβερνήσεις.

Υπογραμμίζεται πόσο επιτακτική ανάγκη είναι να βρεθεί ΑΜΕΣΑ λύση στις διακομιδές ασθενων από το Κ.Υ. Λεωνιδίου.

Πηγή: leonidion.gr

#ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr