Δήμος Β. Κυνουρίας | Διακήρυξη του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β' Εθνοσυνέλευσης»

Ιουνίου 02, 2023 0
Δήμος Β. Κυνουρίας | Διακήρυξη του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β
Με ακόμη μια νέα διακήρυξη έργου συνεχίζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τίτλο: «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης» προϋπολογισμού 477.000.00€.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών ορίζεται η 20η Ιουνίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση περιοχής παρέμβασης 2.600 τ.μ., όπου έλαβε χώρα η Β΄ Εθνοσυνέλευση, Γυμνάσιο – Λύκειο Άστρους, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άστρους και τη διαμορφωμένη πλατεία Καρυτσιώτη. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την οριοθέτηση χώρων κυκλοφορίας πεζών, με κατάλληλες πλακοστρώσεις και διαγραμμίσεις, τη δημιουργία χώρων καθιστικού και πρασίνου και τέλος την ανάδειξη των παρεμβάσεων με κατάλληλο φωτισμό σύμφωνα με τη μελέτη και με τις υποδείξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ύστερα από την εξασφάλιση της νέας χρηματοδότησης, για τη Β΄ φάση, προχωράμε τις εργασίες για τη συνολική ανάπλαση του χώρου που οδηγεί στον Ιερό Χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης.

Το παρόν έργο σε συνδυασμό με αυτό που ήδη υλοποιείται αποτελούν τους πυρήνες αναβάθμισης της Κοινότητας του Άστρους.

Σε αυτήν την ιστορική γειτονιά όπου αισθάνεται κανείς έντονα τον παλμό των προγόνων μας, ένας χώρος ιστορικής σημασίας, ένας χώρος ορόσημο για το Άστρος και ολόκληρο τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας αλλάζει όψη λειτουργικά και αισθητικά.

Η αναζωογόνηση και αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής αναμένεται να αναδείξει τον ιστορικό και παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Με την υλοποίηση και των δυο έργων ολοκληρώνετε η συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άστρους».

#ΕΡΓΟ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr