Ενημερωτική συνάντηση συνταξιούχων στην Τρίπολη (pics-vid)

Οκτωβρίου 25, 2023 0
Ενημερωτική συνάντηση συνταξιούχων στην Τρίπολη (pics-vid)
Συζήτηση για τα αιτήματα των συνταξιούχων, παρουσία κλιμακίου της Σ.Ε.Α. πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, το πρωί της Τετάρτης.

Οι συνταξιούχοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να προγραμματιστεί συνάντηση με τους αρμοδίους.

Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

Οι ατελείωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων μας , του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, η αύξηση των κρατήσεων για την υγεία κατά 6%, ακόμη και στους πεθαμένους της συμμετοχή μας στα φάρμακα. Η μη καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016 επικουρικών και δώρων. Το άρπαγμα δεκάδων δισεκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι περικοπές στις συντά­ξεις μας μέσω της ακρίβειας και της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος σή­μερα διατηρείται από την κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξει της για κατάργηση. Ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Και όλα μαζί τα σαρώνει η άνοδος του πληθωρισμού και της ακρίβειας που έχουν κατα­στήσει τις συντάξεις, πενιχρά επιδόματα. Τώρα η κυβέρνηση μας κάνει την χάρη να δώσει, όπως λέει, νέες «αυξήσεις» της τάξης του 3,1% όπως αναγράφεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς και κάποια επιδόματα κοροϊδίας, τη στιγμή που οι τιμές απογειώνονται. Ετοιμάζει νέο ασφαλιστικό με νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη έχει δρομολογηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια και η περικοπή της μίας από τις δυο εθνικές συντάξεις, της χηρείας. Τα αποθεματικά του επικουρικού, των παλαιών συνταξιούχων, μετά την νομοθέτηση του λε­γόμενου κουμπαρά του τζόγου, είναι στο τελείωμα τους και οι επικουρικές συντάξεις είναι σε κίν­δυνο το επόμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση με μισές αλήθειες και μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθεί να κανει την πληροφορία της , στοιχείο που θα αντικαταστήσει τη γνώση μας, ώστε να εμφανίσει τα ψίχουλα της πολιτικής της ως αυξήσεις στις συντάξεις μας.

suntaxiouxoi enimerosi

Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν θα συμβιβαστούμε και δεν θα υποταχθούμε στην βαρβαρότητα τους.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων πήρε απόφαση να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε μεγάλες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα με κορύφωση την οργάνωση Πανελλαδικής Πανσυνταξιουχικής Συγκέντρωσης στην Αθήνα στις 24 Νοεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 12μ.μ.

Για αυτό το λόγο κλιμάκιο της Σ.Ε.Α την 25/10/2023 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ΩΡΑ 10.30π.μ. θα επισκευθεί την πόλη μας για παραπέρα ενημέρωση, στη αίθουσα του ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Π.Α.Σ.Α.Σ ΔΕΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

#VIDEO

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr