Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Αναμένονται νέες προκηρύξεις για κάλυψη ιατρικών θέσεων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Δεκεμβρίου 05, 2023 0
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Αναμένονται νέες προκηρύξεις για κάλυψη ιατρικών θέσεων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο
Βασικά σημεία από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας σχετικά με την αποδυνάμωση του παθολογικού τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

 Το προηγούμενο διάστημα είχα κάνει μια ερώτηση σχετικά με τους ακτινολόγους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και την τηλεϊατρική.

Μου είχατε απαντήσει ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε σε 45 ημέρες να πάει κάποιος ακτινολόγος στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δυόμιση μήνες μετά, δεν έχει πάει κανένας ακτινολόγος στο Νοσοκομείο.

- Η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε επιστολή της προς τον Διοικητή αναφέρει ότι η λειτουργία της παθολογικής κλινικής είναι οριακή. Καθημερινά δέχεται 50-60 ασθενείς. Ο αριθμός των ειδικευμένων παθολόγων παραμένει στους 5, ενώ δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια κάλυψης των κενών θέσεων του οργανισμού, αλλά και των θέσεων των 2 επιμελητών που οδηγήθηκαν σε παραίτηση. Παράλληλα, αναμένεται η μείωση των παθολόγων σε 4 λόγω συνταξιοδότησης. Ο αριθμός των ειδικευόμενων έχει μειωθεί από τους 6 έως 8 σε 3 με αποτέλεσμα πολλές μέρες κάθε μήνα να μην εφημερεύει ειδικευόμενος ιατρός και ο ειδικευόμενος παθολόγος να αναγκάζεται σε 31 ώρες συνεχούς εργασίας. Και ενώ η κατάσταση είναι τέτοια, γίνεται μετακίνηση δύο ιατρών στην Σπάρτη.

-  Σχετικά με την τηλεϊατρική είναι πολύ σημαντικό που το κάνατε πράξη, ύστερα από την πρότασή μου.

-  Κατανοώ τις δυσκολίες, αλλά αν δεν δώσουμε κίνητρα στους γιατρούς, θα έχουμε πολλά προβλήματα όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όσες θέσεις και να προκηρύξει το Υπουργείο, θα παραμένουν άγονες και δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα αν δεν δοθούν κίνητρα. Αν δεν βρεθεί μια λύση συνεργασίας μεταξύ του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προκηρύσσονται θέσεις που δεν θα καλύπτονται από κανέναν.

-   Το ζήτημα των προβλημάτων στο ΕΣΥ είναι ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα. Όταν αυξάνονται οι ιδιωτικές δαπάνες, μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Σε ένα κοινωνικό θέμα πρέπει να απαντάμε με σοβαρές προτάσεις.

Ο Υπουργός απάντησε:

-  Ότι σχετικά με το ακτινολογικό η θέση πρόκειται να βγει σε προκήρυξη μέχρι το τέλους του έτους – αρχές του επόμενου.

-   Ανέφερε ότι θα βγουν δύο προκηρύξεις. Μια την επόμενη εβδομάδα όπου θα υπάρξουν και θέσεις για το νοσοκομείο της Σπάρτης, λύνοντας το πρόβλημα της μετακίνησης από την Τρίπολη.

-  Ότι μέχρι τις αρχές του χρόνου, θα υπάρξει προκήρυξη για 1200 ιατρούς η οποία θα βασίζεται στις άγονες θέσεις προηγούμενης προκήρυξης και θα συνοδεύεται από ένα πακέτο μέτρων που θα μειώνει τις πιθανότητες να μην καλυφθούν οι θέσεις

#Οδυσσέας_Κωνσταντινόπουλος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr