Αναβίωσε το κάψιμο του Ιούδα στην Τρίπολη (pics-vid)

Απριλίου 24, 2022 0

Αναβίωσε μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, το κάψιμο του Ιούδα στην πλατεία Φιλικών ή πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας στην Τρίπολη.

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση, προκειμένου να δουν το παραδοσιακό κάψιμο του Ιούδα, του μαθητή που πρόδωσε τον Χριστό.

filikon

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών κ. Νίκος Τσιαμούλος, μίλησε για αυτό το Έθιμο που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, αλλά είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλατεία Φιλικών, είχε μετονομαστεί πριν λίγα χρόνια σε πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας, Γεώργιος Καραγιάννης. Ο κ. Τσιαμούλος, έκανε αναφορά στον λόγο που είχε ονομαστεί η πλατεία με αυτή την ονομασία καθώς και για την ιδιαίτερη συγκυρία που ζούμε με πρόσφυγες από την Ουκρανία να φτάνουν στην Ελλάδα

Από την μεριά του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, έκανε ιδιαίτερη μνεία, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος για το Πάσχα λέγοντας ότι υπήρξε αρκετός κόσμος στην πόλη. Επίσης, μίλησε και για την σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται για να γιορτάσουμε το Πάσχα και γίνεται, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία εννοώντας τον πόλεμο που διαδραματίζεται στην Ουκρανία, ενώ έδωσε συγχαρητήρια γι' αυτή την διοργάνωση.

tzioumis tsiamoulos

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί με ζωντανή μουσική, και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά προιόντα.

Last modified on 24 Απριλίου 2022 %22:%Απρ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr