Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 199ης Επετείου της «Β' εν Άστρει Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων»

Μαϊος 04, 2022 0
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 199ης Επετείου της «Β
Πραγματοποιήθηκαν, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, οι εορταστικές εκδηλώσεις της 199ης Επετείου της «Β’ εν Άστρει Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης. Επίσης παρευρέθηκαν ο Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, o Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Μαλτέζος, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Καρβέλης, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, οι Επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόρειας Κυνουρίας.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον “Ιερό Χώρο” της «Β’ εν Άστρει Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων» και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Κλαμαρή, Καθηγητή Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησαν η κατάθεση στεφάνων, η τήρηση ενός λεπτού σιγής, ο Εθνικός Ύμνος και η παρέλαση από τους εκπροσώπους Πολεμιστών Κύπρου 1974, τους μαθητές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην κεντρική πλατεία Άστρους. 

Κατόπιν η Γενική Γραμματέας μετέβη στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης συζήτησαν για τα θέματα πρωτογενή τομέα του Δήμου και τέλος της προσφέρθηκε ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα παραγωγών της περιοχής. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η κεντρική πλατεία του Άστρους πλημμύρισε με κόσμο και από ήχους παραδοσιακών τραγουδιών. Με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών όπου απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Αθλητικός, Εκπολιτιστικός, Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορακοβουνίου, Σύλλογος Ελληνικών Χορών & Εθνογραφικών Ερευνών «Ο Θυρεάτης», Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους Κυνουρίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ανδρέα – Πραστού και Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς.  

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους καθώς και τη Δημοτική Φιλαρμονική για την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις.


Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου μας και όλους όσους συνεργάστηκαν ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με απόλυτη επιτυχία.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr