Εφαρμογή καινοτόμου μεθόδου για την Καταπολέμηση της κάμπιας των πεύκων με τη χρήση pine t pro ball με σφαιρίδια

Σεπτεμβρίου 06, 2023 0
Εφαρμογή καινοτόμου μεθόδου για την Καταπολέμηση της κάμπιας των πεύκων με τη χρήση pine t pro ball με σφαιρίδια
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εφάρμοσε τη βιολογική μέθοδο καταπολέμησης της κάμπιας των πεύκων (Thaumetopoea pityocampa), με τη χρήση pine t pro ball με σφαιρίδια αποτελούμενα με εναιωρήματα μικροκαψυλίων (CS).

Η κάμπια των πεύκων αποτελεί των σημαντικότερο εχθρό των πεύκων, αλλά είναι και μια επικίνδυνη αλλεργιογόνος πηγή για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα. Οι πεταλούδες, τα ενήλικα δηλαδή άτομα, εμφανίζονται από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών που ζουν, τα θηλυκά γονιμοποιούνται και στη συνέχεια αφήνουν τα αυγά τους στις πευκοβελόνες με τη συγκεκριμένη μέθοδο επιτυγχάνεται παρεμπόδιση σύζευξης μια και προκαλεί σύγχυση στην περίοδο της γονιμοποίησης.

Η εφαρμογή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Καμπύλη καθώς και του Αντιδημάρχου και Γεωπόνου κ. Παναγιώτη Καμπουρολιά στα προαύλια των σχολικών μονάδων καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον γεωπόνο Μαρίνο Παινέση καθώς και την εταιρεία protecta-health για τη δωρεάν αποστολή 500 σφαιριδίων. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις και να στεκόμαστε αρωγοί σε πρωτοποριακές μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

5 1

#καμπυλης_γεωργιος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr