Εκθέσεις Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Σεπτεμβρίου 01, 2022 0
Εκθέσεις Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Enterprise Europe Network, σάς ενημερώνουν για τις ακόλουθες εκθέσεις, που θα λάβουν χώρα, το επόμενο διάστημα σε Ελλάδα και εξωτερικό και επιθυμούν να εξετάσουν το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή σε μία ή περισσότερες εκθέσεις.

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος ικανού αριθμού επιχειρήσεων, το Επιμελητήριο θα οργανώσει κοινή επιχειρηματική αποστολή στις αντίστοιχες εκθέσεις και θα χρηματοδοτήσει μέρος των εξόδων της συμμετοχής των μελών του. Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά) μπορείτε να δηλώσετε τις εκθέσεις που επιθυμείτε. Οι προτεινόμενες για συμμετοχή εκθέσεις είναι οι ακόλουθες:

Η Thessaly Expo είναι μια πολυκλαδική έκθεση που θα διοργανώσει για πρώτη φορά η ΔΕΘ- Helexpo σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το δήμο Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου του 2022 στην πόλη της Καρδίτσας, με στόχο την προβολή της ευρύτερης περιοχής και των επιχειρήσεών της και αιχμή τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του τουρισμού. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα αναδειχθούν τοπικά προϊόντα και παραγωγοί, ενώ θα προβληθεί ο ορεινός και εναλλακτικός τουρισμός της ευρύτερης περιοχής, η παράδοση και η στενή σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα. Η Καρδίτσα βρίσκεται στην «καρδιά» της χώρας, αποτελεί τυπικό παράδειγμα των πολλαπλών δυνατοτήτων ανάπτυξης της Ελλάδας, ενώ συνιστά ιδανικό εφαλτήριο για περιφερειακές εκθεσιακές δράσεις. Τιμώμενη Περιοχή της Thessaly Expo ‘22 θα είναι οι Σποράδες, ενώ η έκθεση θα εμπλουτιστεί με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

Στις 18-20 Φεβρουαρίου 2023, διοργανώνεται η 31η “Detrop”, Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, η Μοναδική πιστοποιημένη Διεθνής Έκθεση, κατά τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων (UFI), παράλληλα με την 8η “OENOS” Διεθνής Έκθεση Οίνου, από τη ΔΕΘ HELEXPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μια δυναμική βιομηχανία, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και με έντονα χαρακτηριστικά εξωστρέφειας, θα βρεθεί στο επίκεντρο με εφαλτήριο τις δύο εκθέσεις. Προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τοπικές παραγωγές, είδη με υψηλή προστιθέμενη αξία, εδέσματα που συνδέονται με ήθη, έθιμα και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής, καινοτόμα τρόφιμα, υψηλών αξιώσεων, κρασιά και αποστάγματα θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση του 2023. 

Οι εκθέσεις απευθύνονται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, brokers, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, καταστήματα ντελικατέσεν και οργανικών προϊόντων, αρτοζαχαροπλαστεία, καφετέριες, Chefs, F&B Managers, sommelier, κάβες κλπ., τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Για τη διοργάνωση του 2023 οι εκθέτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 700 καλύπτοντας πάνω από 25.000τ.μ. σε 7 εκθεσιακά κτίρια.

Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 300 και θα προέρχονται από Αίγυπτο, Η.Π.Α., Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Η.Α.Ε., Ολλανδία, Σαουδική Αραβία και Σουηδία και φυσικά από όλες τις Βαλκανικές χώρες, με τα προκαθορισμένα ραντεβού να ξεπερνάνε τα 5.500. Σεβόμενοι την προσπάθεια και του πιο μικρού παραγωγού, διευκρινίζουμε ότι, όλοι οι εκθέτες ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα των Β2Β συναντήσεων.

Πολλές και καινοτόμες θα είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των δυο εκθέσεων, οι οποίες θα καλύπτουν πολλά και επίκαιρα ζητήματα του κλάδου των τροφίμων-ποτών & οίνου, με κύριο γνώμονα την εξωστρέφεια. Με βάση τα ανωτέρω, σας καλούμε να συνδράμετε, για μια δυναμική εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου σας, στην πλέον εξαγωγική, και με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΘ-HELEXPO σας προσφέρει έκπτωση 20% επί των αρχικών τιμών (στο ίχνος εδάφους), δωρεάν ένταξη των εκθετών-μελώ σας στις παράλληλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας αλλά και συμμετοχή στα Β2Β συναντήσεων ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων.

To Επιμελητήριο Σερρών ανοίγει τις πύλες της SEREXPO 2022: Τετάρτη 21 έως και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ». Η SEREXPO, ήδη από την παρθενική της διοργάνωση (2015) έχει καταφέρει να καταξιωθεί ως Θεσμός υψηλού κύρους, εμπνέοντας την Τοπική Κοινωνία και λειτουργώντας ως «Γέφυρα» που έχει ενώσει τους Κοινωνικούς Εταίρους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Η SEREXPO τίθεται υπό τις Αιγίδες των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τρόπο δυναμικό, η SEREXPO, και το πλούσιο πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων της διασυνδέουν επιχειρηματικά, αναπτυξιακά και πολιτισμικά στοιχεία του τόπου, ως μία μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων! Η SEREXPO προσελκύει ιδιαιτέρως μεγάλο αριθμό Εκθετών όσο και Εμπορικών Επισκεπτών, με
την επισκεψιμότητά της να ξεπερνά κάθε προσδοκία, αγγίζοντας κατά μέσο όρο ετησίως τους 40.000 επισκέπτες από όμορους Νομούς & Βαλκανικές Χώρες.

Η δικτύωση και δημοσιοποίηση της SEREXPO επιτυγχάνεται σε βαθμό τέτοιο ώστε η SEREXPO και ο Νομός Σερρών να προκαλεί έντονο απόηχο σε ΜΜΕ πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας.

Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας
Η μεγάλη γιορτή του Θεματικού Τουρισμού και της Γαστρονομίας
Στόχος μας, η έκθεση αυτή να εδραιωθεί σαν μία νέα αρχή για κλείσιμο μεγάλων συμφωνιών και την άμεση πώληση. Η αναγκαιότητα μίας μεγάλης διεθνούς έκθεσης Θεματικού Τουρισμού στην χώρα μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Στόχος μας είναι να έχουμε εκθέτες από ελληνικούς και ξένους προορισμούς και εμπορικούς επισκέπτες και κοινό. Στους εκθέτες περιλαμβάνονται ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες real estate, εταιρείες τροφίμων και ποτών, φορείς που σχετίζονται με τις ειδικές μορφές τουρισμού και τον εναλλακτικό τουρισμό. 

Με στόχο η Έκθεση Θεματικού Τουρισμού & Food Festival να αποτελέσει το κορυφαίο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού, η διοργανώτρια εταιρεία Mact Media Group αναλαμβάνει τον προκαθορισμό συναντήσεων εκθετών με επιλεγμένους αγοραστές από τις παραδοσιακές και αναδυόμενες τουριστικές αγορές. Τα συνέδρια που θα διεξαχθούν στην έκθεση θα προβάλουν τις παγκόσμιες τάσεις της τουριστικής αγοράς γύρω από τον Θεματικό Τουρισμό, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους επαγγελματίες του τουρισμού. 

H Διεθνής Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού & Food Festival είναι η πρώτη έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και χωρίζεται σε 2 ενότητες. Η μία θα αφορά όλες τις μορφές του Θεματικού Τουρισμού και η δεύτερη του Food Festival θα περιλαμβάνει τη γαστρονομία και τον οίνο, τοπικά προϊόντα, τρόφιμα, ποτά, πρώτες ύλες για εστιατόρια και άλλα.

Το Επιμελητήριο Καβάλας μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης επιχειρήσεων « Enterprise Europe Network», σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια στήριξης της επιχειρηματικότητας, προώθησης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και ενίσχυσης της εξωστρέφειας, αποφάσισε την διοργάνωση της 28ης Διεθνούς Έκθεσης “KAVALAEXPO 2022”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2022, στον Εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Η «KAVALAEXPO 2022» είναι πλέον θεσμός για την ευρύτερη περιοχή και έχει καθιερωθεί ως τόπος διερεύνησης των επιχειρηματικών συνεργασιών, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, την αύξηση της τουριστικής κίνησης με την προσέλευση και διακίνηση εμπορικών αντιπροσώπων και επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαίτερα από τις Βαλκανικές χώρες.

Στη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα ημερίδες για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την εφαρμογή καινοτομίας, την αντιμετώπιση της κρίσης, την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών (Β2Β) και τις ευκαιρίες προσαρμογής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στη νέα οικονομική κατάσταση.

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, ο Δήμος Αρταίων και η Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ διοργανώνουν φέτος την 8 η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2022 στο Εκθεσιακό κέντρο Άρτας «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Άρτα και κάθε χρόνο την επισκέπτεται χιλιάδες κόσμος από όλη την Περιφέρεια και την Δυτική Ελλάδα, γεγονός που διασφαλίζει τεράστια επισκεψιμότητα στην έκθεση.

Κατανοώντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για στήριξη της τοπικής οικονομίας, σας ενημερώνουμε ότι, η τιμολογιακή πολιτική των συμμετεχόντων θα κυμανθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr