Επιμελητήριο Αρκαδίας: Παράταση υποβολής Δικαιολογητικών που αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή

Σεπτεμβρίου 02, 2022 0
Επιμελητήριο Αρκαδίας: Παράταση υποβολής Δικαιολογητικών που αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή
Προθεσμία μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου, θα έχουν όσοι έλαβαν ενίσχυση επιστρεπτέας προκαταβολής, προκειμένου να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μετά την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, προχωρούν στη διευκόλυνση όσων επιχειρήσεων δεν έχουν υποβάλει δικαιολογητικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς και όσων επιχειρήσεων οι οφειλές βεβαιώνονται μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Ειδικότερα, με την έκδοση σχετικής απόφασης, προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να τα υποβάλουν το αργότερο έως και την 23η Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου να ισχύει η δυνατότητα μη επιστροφής μέρους της ληφθείσας ενίσχυσης, καθώς και η προβλεπόμενη έκπτωση επί του επιστρεπτέου ποσού σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

ΥΠ. ΟΙΚ. ΚΑΙ ΑΑΔΕ: ΧΩΡΊΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 30/8/2022
Επιπλέον χρόνος δίνεται στις επιχειρήσεις εκείνες που δεν κατάφεραν, λόγω τεχνικής αδυναμίας που έχει παρουσιαστεί από 29/8/2022, στην εφαρμογή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων έτους 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ. Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, αμέσως μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία της εφαρμογής, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και καταβολής του φόρου ή των δύο πρώτων δόσεων του, χωρίς την επιβολή κυρώσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής. Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί επεκτείνοντας την καταληκτική ημερομηνία για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της τεχνικής αδυναμίας.

ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΠΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Πάνω από 1,1 δισ. ευρώ είναι το όφελος των καταναλωτών από την εφαρμογή του "πλαφόν" στις τιμές αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών, από την έναρξη εφαρμογής του μέχρι τις 21 Αυγούστου. Από το ποσό αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μεγαλύτερο ποσό συνεισέφεραν η ΔΕΗ (419 εκατ. εκ των οποίων 189,5 εκατ. οι λιγνίτες και 156,1 εκατ. τα υδροηλεκτρικά) και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (634 εκατ.), ενώ τα υπόλοιπα 59 εκατ. είναι η συνεισφορά των λοιπών παραγωγών. Η απόδοση του μηχανισμού που εφήρμοσε από τον Ιούλιο η κυβέρνηση έρχεται στο προσκήνιο ενόψει των αποφάσεων που αναμένονται σε επίπεδο ΕΕ για μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται και το ελληνικό μοντέλο. Επικαιροποιημένα στοιχεία για την απόδοση του μηχανισμού έως τις 31 Αυγούστου απέστειλε άλλωστε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στους ομολόγους του της ΕΕ, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
Tην πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε ό,τι αφορά τις κρατικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ως ποσοστό του ΑΕΠ, καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου Bruegel που δημοσιοποίησε το πρακτορείο Bloomberg. Συγκεκριμένα, τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της Ελλάδας από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιούλιο φθάνουν τα 6,8 δισ. ευρώ ή 3,7% του ελληνικού ΑΕΠ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Λιθουανία με δαπάνες ίσες με το 3,6% του ΑΕΠ της και ακολουθεί η Ιταλία με 2,8% του ΑΕΠ της. Στα μέτρα που υπολογίζει το Bruegel περιλαμβάνονται αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο για τη στήριξη των τιμολογίων του ρεύματος έως το τέλος του χρόνου, αλλά δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στο σύνολό τους.

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 10.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Τα πρόστιμα για την παραβίαση των νέων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας που σχετίζονται με την πάταξη της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και τις γονικές άδειες, που θεσπίστηκαν με τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη. Πέρα από τις κυρώσεις για την παραβίαση των εν λόγω νέων διατάξεων, η υπουργική απόφαση επαναλαμβάνει και ολόκληρο το υφιστάμενο πλαίσιο, όπως ισχύει, των κυρώσεων για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας για λόγους διευκόλυνσης εφαρμογής της νομοθεσίας τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους ελεγκτές.

  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr